Romanița Iovan, dezvăluiri TULBURĂTOARE despre moartea lui Adrian Iovan: „Albert nu înțelegea de ce nimeni nu a putut să-l salveze pe tata”

Publicat: 23 09. 2024, 13:27

Designerul vestimentar Romanița Iovan a oferit recent un interviu emoționant în cadrul unei emisiuni TV, în care a rememorat momentele dramatice care au urmat după accidentul aviatic din Munții Apuseni, ce a șocat întreaga țară în ianuarie 2014. Pilotul Adrian Iovan, fostul ei soț și tatăl fiului lor, Albert, și-a pierdut viața în acel tragic accident.

Romanița Iovan a povestit cu durere despre cum fiul lor, Albert, care pe atunci avea doar 7 ani, a reacționat la pierderea tatălui său. Discuția pe care a avut-o cu băiatul a rămas adânc întipărită în memoria ei. „Nu înțeleg cum dintr-un avion plin de medici, nu a fost niciunul în stare să-l ajute pe tata”, i-a spus Albert mamei sale, la scurt timp după tragedie.

Această întrebare, venită de la un copil atât de mic, a zguduit-o profund pe Romanița Iovan, care a mărturisit că maturitatea lui Albert în acel moment a fost copleșitoare. „Avea doar 7 ani, dar am fost impresionată și puțin speriată de cât de matur părea. Era foarte clar pentru el că ceva nu a fost în regulă și nu putea înțelege de ce tatăl lui nu a fost ajutat de cei care se aflau în avion”, a adăugat Romanița Iovan în interviu, conform Știri pe Surse.

În accident au murit Adrian Iovan și Aurelia Ion, o tânără studentă la Medicină

Pilotul Adrian Iovan se afla într-o misiune umanitară, transportând o echipă de medici spre Oradea pentru a efectua un transplant salvator. Din păcate, zborul a sfârșit tragic atunci când avionul a fost nevoit să aterizeze forțat într-o zonă greu accesibilă din Munții Apuseni. Impactul a fost fatal pentru Adrian Iovan și Aurelia Ion, o tânără studentă la Medicină. Deși la bord se aflau cinci medici, printre care și celebrul Radu Zamfir, nicio intervenție nu a reușit să-l salveze pe pilot.

Romanița a rememorat și momentul când doctorul Radu Zamfir i-a propus să îi ofere o diplomă onorifică lui Albert, în numele tatălui său. Răspunsul băiatului a fost unul direct și dureros: „Mama, nu am nevoie de nicio diplomă, pentru că nu înțeleg cum dintr-un avion plin cu medici, nu a fost niciunul în stare să-l ajute pe tata”.