Rovinietele nu se pot achiziționa online sau prin SMS, duminică. Precizările CNAIR
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă, prin intermediul unui comunicat, că duminică emiterea rovinietelor şi a peajelor va fi întreruptă.
Astfel, CNAIR informează utilizatorii rețelei de drumuri naționale și autostrăzi că duminică, 1 noiembrie, în intervalul orar 10:00-19:00, ca urmare a unor lucrări de mentenanță a sistemelor informatice cu care SIEGMCR este interconectat, emiterea rovinietelor și peajelor prin intermediul SMS sau prin intermediul portalului www.erovinieta.ro și aplicației eTarife nu va fi disponibilă.
În aceste condiții, utilizatorii pot achita tarifele doar în punctele de lucru ale distribuitorilor autorizați.
Hartă camere rovinietă. Unde sunt amplasate acestea pe teritoriul României
Șoferii care circulă pe drumurile României știu cu siguranță că trebuie să achite taxa denumită vinietă. În cazul în care suntem surprinși de una din camerele utilizate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) vom plăti sigur o amendă.
Taxa de drum a fost instituită acum 17 ani și poartă numele de rovinietă. Ea trebuie plătită de toți șoferii care folosesc rețeaua rutieră din țara noastră. Valoarea ei este stabilită în funcție de perioada pe care o acoperă și tipul de autovehicul pentru care este achitată.
Camere rovinietă. 86 de puncte fixe în România
CNAIR dispunea, la finele lui 2019, de 86 de camere fixe și 14 mobile pentru depistarea autovehiculelor fără rovinietă.
Cele 74 de camere fixe se află pe drumurile naționale și autostrăzi, în timp ce 12 noi camere fixe de control valabilitate rovinietă au fost amplasate în zona punctelor de trecere a frontierei.
Potrivit CNAIR, cele 12 camere noi sunt amplasate în zona punctelor de trecere a frontierei Bechet, Cenad, Giurgiu, Lungă, Nădlac II (Autostrada A1), Negru Vodă, Ostrov şi Porţile de Fier I, Calafat, Nădlac, Turnu şi Săcuieni. Vezi aici lista cu cele 74 de camere aflate pe drumurile naționale și autostrăzi!
Camerele mobile acoperă tot teritoriul țării, „pe drumurile pe care nu sunt amplasate sistemele de camere video fixe, pe sectoarele de drumuri naţionale ce pot constitui rute ocolitoare ale punctelor fixe de control sau pe drumurile pe care se înregistrează valori mai reduse ale traficului rutier, fără a exista o procedură prestabilită de amplasare (în funcţie de zonă/drum/interval de timp)”, după cum precizează reprezentanții CNAIR.
Amenzi rovinietă 2020. Unde și cum le plătești și în cât timp se prescriu
Șoferii care nu și-au plătit rovinieta, vor scoate din buzunare bani și pentru amenzile care pot varia între 250 și 45.000 de lei, în funcție de tonajul autovehiculului.
Conform legislației, toți șoferii trebuie să plătească taxa de uzură a rețelei de drumuri din România. Amenzile pentru cei care nu plătesc rovinieta variază în funcție de tonajul autovehiculului.
Șoferii care conduc un autoturism pot scoate din buzunar de la 250 la 500 de lei. Vezi aici care sunt amenzile pentru vehiculele mai mari, de transport marfă!