Prima pagină » Știri » Mama unei asistente, printre victimele de la ATI Neamţ: Am lăsat-o vie, am găsit-o arsă

Mama unei asistente, printre victimele de la ATI Neamţ: Am lăsat-o vie, am găsit-o arsă

Șapte bărbați și trei femei cu vârste cuprinse între 67 și 86 de ani, care se aflau în stare critică și erau îngrijți în secția ATI COVID de la SJU Piatra Neamț, au pierit în incendiul produs sâmbătă. Rudele victimelor sunt în stare de șoc! Printre morți se numără și mama unei asistente a spitalului.

Fiica unei paciente arse în incendiul care a avut loc, sâmbătă seara, la secția ATI COVID Piatra Neamț a venit duminică la spital pentru a afla detalii despre cumplitul incident, scrie antena3.ro.

Femeia, asistentă medicală, a venit să ia portofelul mamei sale și spune că „a lăsat-o pe femeie vie și a găsit-o arsă”.

„Pentru situația de peste 30 de ani și pentru (…) neimplicare cred că suntem toți vinovați în această țară, nu doar sistemul medical și nu doar autoritățile locale, pentru că am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situație medicală”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, după tragedia de la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, în urma căruia 10 pacienţi au murit şi alte 6 persoane au fost rănite.

Ginerele femeii moarte în incendiu îl contrazice însă pe Tătaru și spune că nu suntem toți vinovați de colpasul sistemului sanitar.

„O mamă care mai avea șase copii ai săi”

„Am fost să ne-o dea astăzi şi nu am pregătit loc”, a mai spus în lacrimi fiica femeii arse în ATI.

Femeia a mai spus că totul era nou la ATI și nu înțelege de ce mama ei a fost transferată în secția unde a avut loc teribilul incendiu.

Presa locală o deplânge pe doamna Tatiana.

„Se numeşte Tatiana Gavril. O cunosc de 25 de ani, din vremea când la Dobreni se construia cu greu şi cu multă muncă primul cămin privat pentru copiii aflaţi în dificultate. După multe şi excepţionale transformări, după piedici, neajunsuri dar cu o credinţă nestrămultată, soţii Tatiana şi Mihai Gavril au ridicat la Dobreni un cămin pilot, numit acum Casa Ray Betesda.

Căminul de copii este un alt subiect. Vreau să scriu astăzi despre Mama Tatiana, pentru că aşa au strigat-o toţi copiii abandonaţi, neajutoraţi, orfani, pe care i-a strâns la sânul său timp de 25 de ani. Nu-i spuneau doamnă, nu-i spuneau tanti. Pentru ei, din momentul întâlnirii şi până când (şi după ce) i-a ajutat să-şi ia zborul în viaţă, a fost MAMA. A plecat la spital în rugăciunile celor apropiaţi.

Mulţi, toţi pe care i-a avut alături. O fată a sa este asistentă la spital. Toată grija ei şi a familiei era îndreptată acolo, la Terapie Intensivă, de unde ar fi putut să plece vie şi pe picioarele ei. Aseară, vestea a căzut peste toţi ca un trăsnet. “S-a dus acasă. S-a întors acasă. La Domnul. Acum e acolo”, ne-a spus soţul său, directorul Casei Ray, Mihai Gavril. Dumnezeu, în care a crezut cu toată fiinţa ei, s-o odihnească în pace!“, relatează Viaţa Nemţeană.

Fiica unui pacient mort în secția ATI COVID Piatra Neamț: „Sun de patru zile și nu am aflat nimic despre el…”

Rudele pacienților internați la Spitalul Județean din Piatra Neamț sunt confuze și revoltate de felul în care li se comunică veștile teribile.

O femeie susține că de patru zile nu mai știa nimic de tatăl ei, internat în spitalul groazei și acuză personalul medical că îi închidea telefonul în nas de fiecare dată când suna să mai afle informații despre starea de sănătate a părintelui său, scrie antena3.ro.

„Am fost anunţaţi aseară la ora 23:00 că a decedat. Noi sperăm să fi fost la etajul 3, că am înteles că au fost tranferaţi”, spune fiica pacientului decedat la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele

Citește și