Rusia anunță că exercițiul „Sea Shield” al NATO i-a oferit posibilitatea de a exersa sarcini de luptă în condiții reale. Avioane militare, inclusiv temutele Su-27, au survolat Marea Neagră

Publicat: 12 04. 2019, 21:13

„Avioane de vânătoare (…) au escortat bombardiere strategice Tupolev-160 și au exersat interceptarea țintelor aeriene”, a transmis Comandamentul districtului militar sudic al armatei ruse, citat de agenția de presă Tass.

La exerciții au participat și avioane multirol ale Flotei militare ruse a Mării Negre. Avioanele au decolat de la o bază aeriană din Crimeea.

„Manevrele au avut loc în timpul Exercițiului naval NATO Scut maritim (Sea Shield 2019), care a oferit Flotei ruse a Mării Negre și Forțelor Aeriene posibilitatea de a exersa sarcini de luptă în condiții reale”, precizează Comandamentul districtului militar sudic al armatei ruse.

Cinci nave militare NATO participă la Exercițiul „Scut maritim” (Sea Shield 2019), coordonat de România și desfășurat în intervalul 5-13 aprilie în Marea Neagră, inclusiv în apele teritoriale ale României.