Prima pagină » Știri » Rusia poate finanța războiul din Ucraina încă CEL PUȚIN UN AN, în ciuda sancţiunilor, conform unor informaţii secrete ale SUA

Rusia poate finanța războiul din Ucraina încă CEL PUȚIN UN AN, în ciuda sancţiunilor, conform unor informaţii secrete ale SUA

Rusia poate finanța războiul din Ucraina încă CEL PUȚIN UN AN, în ciuda sancţiunilor, conform unor informaţii secrete ale SUA
LIVE | Război în Ucraina, ziua 402: Statele Unite spun că Rusia ar urma să primească arme din Coreea de Nord, în schimbul unor livrări de alimente

Serviciile de informații americane susțin că Rusia va putea finanța războiul din Ucraina pentru cel puțin încă un an, în ciuda sancțiunilor fără precedent, potrivit unor documente clasificate ale Pentagonului.

Deși unii oligarhi ai Rusiei s-ar putea să nu fie de acord cu războiul Ucraina, având în vedere că sancțiunile Occidentului le-au afectat afacerile, este puțin probabil ca ei să-și retragă sprijinul pentru președintele rus Vladimir Putin, potrivit unei evaluări care pare să dateze de la începutul lunii martie.

„Moscova se bazează pe majorarea taxelor corporative, pe fondul său suveran, pe importurile crescute și pe adaptabilitatea companiilor pentru a atenua presiunilor economice”, se arată într-un fragment din evaluarea catalogată ca fiind top secretă, citată de Washington Post.

Documentele fac parte dintr-un pachet de documente clasificate scurse pe platforma Discord și obținute de The Washington Post. Un angajat al Gărzii Naționale Aeriene din Massachusetts, Jack Teixeira, a fost acuzat luna aceasta de preluarea și transmiterea documentelor clasificate. El riscă acum până la 15 ani de închisoare.

Documentul nu vorbește și despre problemele Rusiei în recrutarea noilor soldați

De la începutul invaziei în Ucraina, la începutul anului 2022, Statele Unite și aliații săi au lansat o serie de sancțiuni împotriva persoanelor și întreprinderilor care au legături cu Kremlinul, interzicând companiilor să facă afaceri cu aceștia, alături de controale la export și alte măsuri comerciale menite să îi pedepsească pe oligarhii ruși.

Totuși, aceste elite „probabil vor continua să susțină obiectivele Kremlinului în Ucraina” și vor „ajuta Moscova să eludeze sancțiunile”, se arată în raportul top secret.

Documentul nu abordează impactul noilor sancțiuni impuse sau efectele pe termen lung ale plafonărilor prețului petrolului în Europa. Veniturile petroliere rusești au scăzut.

Chiar dacă, teoretic, Rusia ar putea finanța războiul pentru încă un an, documentul citat nu explorează alți factori care ar putea afecta capacitatea Rusiei de a lupta, cum ar fi cheltuielile cu muniția și recrutările de noi soldați.

Vă recomandăm să citiți și:

Ziua 429 de război. Bombardamente puternice ale trupelor ruse în mai multe orașe din Ucraina / Cel puțin 12 persoane au murit

Președintele Chinei îl îndeamnă pe Zelenski să reia discuțiile de pace cu Rusia. Xi: „Negocierile sunt singura cale de ieșire din război”

REPLICA lui Bogdan Aurescu la adresa fostului președinte rus, Medvedev: „Spune că România visează să ia teritoriul Rusiei. Penibil și greșit!”

Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și ... vezi toate articolele

Citește și