S-a stins din viață celebra actriță grecoaică, Irene Papas. A avut o carieră de peste 50 de ani

Publicat: 14 09. 2022, 13:37
Actualizat: 14 09. 2022, 13:40
Sursă Foto - Facebook

Celebra actriță din Grecia, Irene Papas a murit la vârsta de 96 de ani. A avut o carieră de peste 50 de ani și o viață în care s-a dedicat actoriei și muzicii. 

Irene Papas, una dintre cele mai importante actrițe elene a vremurilor sale, a murit, miercuri, la vârsta de 96 de ani.

Actrița și cântăreața greacă a avut o carieră de peste 50 de ani.

Irene Papas a murit la vârsta de 96 de ani, miercuri, a anunțat Ministerul Culturii din Grecia. Ea a avut roluri memorabile în filmele „Zorba grecul” și „Tunurile din Navarone”.

Sursă Foto – TNYT.com/Irene Papas

În anul 2018, s-a auzit că actrița  suferă de boala Alzheimer de cinci ani, adică din 2013. De atunci a trăit departe de ochii publicului și ai curioșilor.

Viața actriței, un amalgam de trăiri

Irene Papas s-a născut în anul 1926, în Chiliomodi, lângă Corint. Mama ei a fost profesoară, iar tatăl ei a predat dramă clasică. Potrivit lui Papas, ea a fost fascinată de actorie de la o vârstă fragedă.

Viața lui Papas s-a schimbat când familia ei s-a mutat la Atena, când ea avea șapte ani.

S-a apucat de actorie și a jucat în mai multe piese în Grecia. Majoritatea pieselor în care a jucat ar putea fi considerate „clasice”.

Ibsen, Shakespeare și tragediile grecești antice au marcat unele dintre primele ei incursiuni în lumea actoriei.

Irene Papas a devenit curând un nume important în întâlnirile producătorilor de la Hollywood, potrivit TheNewYorkTimes.com.

Ea a atras atenția unor regizori americani importanți și a devenit cunoscută pentru spectacolele ei uluitoare în filme grecești bazate pe tragedii, cum ar fi Antigone, Electra și Iphigenia.