„În data de 15 Martie – Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor, ora 15:00, timp de 15 minute toți consumatorii din România să nu mai achiziționeze niciun produs sau serviciu.
Să spunem stop la:
– produse agroalimentare de calitate îndoielnică;
– produse alimentare cu multe E-uri;
– prețul carburantului mare, în condițiile în care noi producem petrol;
– produse cu dublu standard;
– prețuri că în Vest, calitate că în Est;
– avem prețuri în EURO, dar salarii în RON;
– servicii aproape inexistente pentru persoanele cu dizabilități;
– contracte bancare cu multe clauze abuzive;
– medicamente cu multe E-uri;
– produse agroalimentare cu foarte mult zahăr și sare;
– facturile la telefonia mobilă crescute chiar dacă acestea sunt în EURO;
-prețuri mari la energie electrică și gaze naturale”, se arată într-un comunicat al InfoCons, organizație de protecția consumatorilor.
România este printre primele locuri privind obezitatea infantilă, bolile cardiovasculare și cancer, iar prin protest se trage un semnal de alarmă în privința acestor probleme, susține organizația.
„15 Martie, sărbătorim Protecția Consumatorilor la nivel mondial, dar cred că ar trebui să sărbătorim zilnic, printr-o protecție sporită a noastră, a fiecăruia, și să luăm atitudine de câte ori vedem că drepturile noastre nu ne sunt respectate”, a declarat președintele InfoCons, Sorin Mierlea.
Omul de afaceri Ștefan Mandachi, din Suceava, care a construit primul și singurul metru de autostradă din Moldova, i-a provocat pe români să se alăture protestului lui: să oprească activitatea în 15 martie, la ora 15, timp de 15 minute.
Mai mulți oameni de afaceri și mai multe primării s-au alăturat deja demersului.
Foto: Hepta