Salariații Aversa amenință cu alte proteste

Publicat: 15 02. 2012, 09:52
Actualizat: 26 07. 2012, 08:40
Circa 200 de salariați ai societății bucureștene Aversa au oprit lucrul, luni dimineața, nemulțumiți că nu și-au primit salariile de aproximativ trei săptămâni.

Circa 200 de salariați ai societății bucureștene Aversa au oprit lucrul, luni dimineața, nemulțumiți că nu și-au primit salariile de aproximativ trei săptămâni.

Prostestul spontan al celor 200 de salariați ai Aversa continuă și după discuțiile dintre administrație și liderii sindicali. Salariații amenință cu un miting în fața sediului Autorității pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).

"Directorul ne-a spus că nu are bani să ne dea salariile, noi fiind în incapacitate de plată de un an. Suntem la mâna judecătorului sindic, urmând ca în două trei luni să înceapă un program de reorganizare care trebuie aprobat de acest magistrat. Societatea produce la minimum, în funcție de materia prima, deși comenzi avem. Producem foarte puțin pe lună, în jur de 10-15 miliarde, iar la numărul de salariați ar trebui să producem 40 de miliarde", a precizat, pentru MEDIAFAX, liderul sindical, Marian Stănescu.

Sindicaliștii sunt nemulțumiți și de administratorul special, numit de AVAS. "Un management mai competitiv ar putea schimba fața societății până se dă drumul la programul de reorganizare", susțin sindicaliștii. Din cei 1.050 de salariați care au mai rămas, pleacă zilnic 3 sau 4.

Salariul mediu net în societate este de aproximativ 700 de lei, iar salariații nu mai primesc, ca până acum, nici bonurile de masă. Aversa, producătoare de pompe de evacuare, este cea mai mare societate comercială din București, aflată încă în patrimoniul statului, AVAS deținând 67 la sută din acțiuni.

Sediul societății Aversa se află în zona celui mai mare vad comercial al Capitalei, la Bucur Obor, unde metrul pătrat de teren poate ajunge la 1.000 de euro. Aversa deține zece hectare la Bucur Obor.

Cu datorii de aproape 1.000 miliarde lei vechi la ANAF și creanțe de peste 120 de miliarde de lei vechi nimeni nu pare a fi interesat să cumpere Aversa. Cu toate astea, în ultima perioadă se tot vorbește de lichidarea firmei. De altfel, în instanță s-a cerut declanșarea procedurii de faliment și de reorganizare a societății. (Mediafax)