SALARIILE angajaților de la Complexul Energetic Valea Jiului cresc de la 15 septembrie. Câți bani vor primi în plus angajații

Publicat: 28 08. 2024, 10:45
Actualizat: 28 08. 2024, 10:49

Salariaţii Complexului Energetic Valea Jiului (CEVJ) vor beneficia de o majorare a salariului tarifar, începând  de la data de 15 septembrie, ca urmare a creşterii inflaţiei, conform prevederilor Contractului Colectiv de Muncă încheiat la nivelul companiei.

Veste bună pentru salariații Complexului Energetic din Valea Jiului! Angajații vor beneficia de o majorare a salariului, în urma discuţiilor dintre Sindicatul Muntele şi administraţia companiei, a anunțat instituția într-un comunicat

Potrivit documentului s-a stabilit valoarea coeficientului de corelare cu coşul minim şi inflaţia, care trebuie aplicat conform CCM în vigoare la nivelul companiei.

Astfel, începând cu data de 15 septembrie anul curent, fiecare salariat al CEVJ va beneficia de o creştere a salariului tarifar cu o sumă de peste 300 de lei/angajat. Majorarea vine în contextul creşterii inflaţiei şi a valorii coşului minim necesar pentru un trai decent.

„Ne bucură că în momentul de faţă Contractul Colectiv de Muncă se respectă în integralitate, toate drepturile prevăzute în CCM şi, implicit, în contractele individuale de muncă fiind plătite la zi”, se spune în comunicat.

FOTO: Facebook

CITEȘTE ȘI:

Mihai Barbu, Metrorex: Alte două garnituri Alstom din Brazilia au plecat spre București. Două se află deja la noi, dar trebuie să treacă de probe

Ministerul Muncii: Creşte valoarea INDEMNIZAȚIEI de însoţitor pentru pensionarii încadraţi în gradul I de invaliditate

Ministrul Burduja, măsuri pentru creșterea producției. „La Paroșeni, au folosit inclusiv munca manuală de încărcare a cărbunelui în termocentrală”