Prima pagină » Știri » Săptămâna Altfel, la Liceul Tehnologic „Mecanică Fină”. Cu șpaclul, pentru a învăța mai cu spor pentru BAC

Săptămâna Altfel, la Liceul Tehnologic „Mecanică Fină”. Cu șpaclul, pentru a învăța mai cu spor pentru BAC

Elevii, profesorii și părinții de la Tehnologic „Mecanică Fină" din Capitală au vrut ca Săptămâna Altfel să fie chiar diferită față de ce întâmplă în majoritatea școlilor. Pentru asta au pus mâna pe șpaclu și cu ajutorul celor de la Habitat pentru Humanitate și de la Asociația ROI au amenajat una dintre sălile liceului după un design special.

Elevii, profesorii și părinții de la Liceul Tehnologic „Mecanică Fină” din Capitală au vrut ca Săptămâna Altfel să fie chiar diferită de ceea ce se întâmplă în majoritatea școlilor. În acest scop, au pus mâna pe șpaclu și, cu ajutorul celor de la Habitat pentru Humanitate și de la Asociația ROI, au amenajat una dintre sălile liceului după un design special.

Ei au fost ghidați  de un designer de interior, care i-a ajutat să amenajeze clasa, astfel încât să devină un fel de a doua casă pentru elevi.

„Scopul meu a fost ca această sală să spună o poveste, cea a copiilor care au participat la decorarea ei și a celor care vor veni după ei. În același timp, vrem să arătăm ce ar putea fi școala de fapt: un spațiu formator unde vii cu drag”, a declarat Ioana Tatu, specialist în design interior.

Mulți dintre elevii care au amenajat încăperea sunt în clasa a XII-a și spun că amenajarea îi va ajuta să învețe mai cu spor și să treacă examenul de Bacalaureat.

„Este prima sală pe care o decorăm cu sprijinul unui designer profesionist și al voluntarilor – elevi, părinți, profesori și antrenori. Mă bucur că am găsit sprijin pentru a continua inițiativa începută de elevi în urmă cu câteva luni, atunci când au scris pe ușă >”, a spus Flori Millea, director adjunct al Liceului Tehnologic „Mecanică Fină” din București.

Pentru că elevii se mută dintr-o clasă într-alta, această sală nu aparține unei clase anume, ci pe rând o vor folosi toți. „Elevii care au inițiat proiectul sunt din clasa a XII-a și s-au angajat, în schimb, să învețe mai cu spor și să treacă examenul de Bacalaureat. Ulterior, elevii din clasele mai mici, a IX-a și a X-a, au participat și ei la amenajare. Iar acum, pentru că au căpătat încredere și entuziasm, vor să decoreze și alte clase – totul este să găsească susținerea necesară din partea profesorilor și a părinților”, a spus Simona David Crosbășanu, inițiatorul proiectului de coaching de la Asociația ROI.

Inițiativa face parte din proiectul ZBURD – Educație prin coaching, bazat pe voluntariat, care urmărește îmbunătățirea rezultatelor în cinci licee cu rezultate slabe la examenul de Bacalaureat. În cadrul proiectului, cu sprijinul unor antrenori voluntari, o echipă de profesori, elevi și părinți lucrează împreună pentru situației în fiecare liceu.


 

Citește și