Șapte primari și viceprimari, găsiți în incompatibilitate de ANI

Șapte primari și viceprimari, găsiți în incompatibilitate de ANI
Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat că șapte primari și viceprimari din Bihor, Argeș, Alba, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Vâlcea și Constanța au fost în incompatibilitate, întrucât au reprezentat primăriile în societăți comerciale de interes local sau au fost administratori de firme.
Publicat: 23/09/2013, 11:10
Actualizat: 08/08/2014, 03:11

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat că șapte primari și viceprimari din Bihor, Argeș, Alba, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Vâlcea și Constanța au fost în incompatibilitate, întrucât au reprezentat primăriile în societăți comerciale de interes local sau au fost administratori de firme.

Potrivit ANI, Ovidiu Teodor Crețu – primar al municipiului Bistrița, județul Bistrița-Năsăud, Constantin Cornel Ionică – viceprimar al municipiului Pitești, județul Argeș, Ioan Fofiu – viceprimar al comunei Lazuri de Beiuș, județul Bihor, Vasile Marin Jurj – primar al comunei Arieșeni, județul Alba, Costinel Ciubotariu – primar al comunei Sulița, județul Botoșani, Vasile Pîrvu Boeangiu – primar al comunei Alunu, județul Vâlcea și Lucian Chitic – primar al comunei Tortoman, județul Constanța au fost în incompatibilitate întrucât au exercitat simultan mai multe funcții și calități.

Primarul municipiului Bistrița-Năsăud, Ovidiu Teodor Crețu, s-a aflat în incompatibilitate, potrivit ANI, în perioada 1 octombrie 2012 – 21 ianuarie 2013, întrucât a fost și reprezentant asociat persoană juridică în cadrul SC Business Park Bistrița Sud SRL.

Viceprimarul Constantin Cornel Ionică a reprezentat municipiului Pitești în Adunarea Generale a Acționarilor SC Apă-Canal 2000 SA, în perioada 26 noiembrie 2009 – 30 august 2012. Acesta nu a respectat dispozițiile articolului 87, alineatul 1, litera f) din Legea 161/2003, potrivit cărora funcția de viceprimar este incompatibilă cu cea de reprezentant al unității administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăților comerciale de interes local, arată, luni, ANI într-un comunicat de presă.

Viceprimarul Ioan Fofiu a fost în incompatibilitate în perioada 31 iulie 2009 – 20 iunie 2012, întrucât a fost și administrator al SC Hinch Risa Com SRL. Acesta a încălcat dispozițiile Legii 161/2003, potrivit cărora funcția de viceprimar este incompatibilă cu cea de administrator la societățile comerciale.

În cazul primarului Vasile Marin Jurj, ANI a constatat că a fost în incompatibilitate începând din 13 august 2010, întrucât a avut și calitatea de reprezentant asociat persoană juridică din partea Consiliului Local Arieșeni în cadrul SC Salubritatea Apuseni SRL, a mai arătat ANI.

Primarul Costinel Ciubotariu a fost în incompatibilitate în perioada 30 iulie 2009 – 16 noiembrie 2009, acesta având simultan și calitatea de reprezentant al unității administrativ-teritoriale Sulița în cadrul Adunării Generale a Acționarilor la SC Nova Apaserv SA Botoșani.

Potrivit ANI, Jurj, Crețu și Ciubotariu nu au respectat dispozițiile articolului 87, alineatul 1, litera f) din Legea 161/2003.

De asemenea, ANI a mai constatat că primarul Vasile Pîrvu Boeangiu este în incompatibilitate începând din 4 iunie 2008, întrucât „desfășoară activități remunerate în cadrul Cabinetului Medical Dr. Boeangiu Vasile-Pîrvu”. Potrivit dispozițiilor articolului 87, alineatul 1, litera k) din Legea 161/2003, funcția de primar este incompatibilă cu orice alte activități remunerate.

În cazul primarului Lucian Chitic, ANI a constatat că în perioada 15 iunie 2008 – 17 mai 2010 a avut simultan și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul Chitic Lucian P.F, încălcând dispozițiile articolului 87, alineatul 1, litera g) din Legea 161/2003.

ANI a precizat că cei șapte primari și viceprimari au fost informați despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de a fi asistați sau reprezentați de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare.

„Cu excepția lui Fofiu Ioan, toate persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, potrivit ANI.

Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligațiilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective. Persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului, potrivit prevederilor legale.

Sorry, there are no polls available at the moment.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Prima reacție a Elenei Lasconi după ce CCR a decis renumărarea voturilor de la alegerile...
Elena Lasconi, prima reacție după ce CCR a cerut renumărarea voturilor: 'Este absolut îngrozitor!'
FOTO. Imagini incendiare: așa arată la 63 de ani prima soție a celebrului milionar din...
Orașul tot mai la modă din România unde se găsesc apartamente sub 10.000 de euro....
Văru Săndel dezvăluie cum și-a împărțit Silviu Prigoană averea: “Honorius a moștenit afacerile, ceilalți…” |...
Augustin Zegrean explică ce se întâmplă după renumărarea voturilor. Turul doi ar putea fi organizat...
Prietenii lui Călin Georgescu. Cu cine se întâlnește candidatul care a câștigat primul tur al...
BREAKING NEWS | CCR vrea renumărarea voturilor din turul 1! De ce s-a luat această...
Condimentul banal care poate provoca halucinații severe. Majoritatea românilor îl au în bucătărie
Cristian Pîrvulescu, despre demersul lui Cristian Terheş şi decizia CCR: "Este evident, se încearcă relansarea...
VIDEO ”Scoateți capacul! Dați-mi fata înapoi!” Imagini zdrobitoare de la mormântul Andreei Cuciuc! Mama sa...
Cât costă un kilogram de carne de porc înainte de Crăciun. Cum explică producătorii prețul...
Detaliul neobservat din clipul lui Călin Georgescu! Ce are în spate și ce semnifică
Poți să depășești prin dreapta un vehicul care circulă pe banda 2? Care sunt regulile...
CSAT a constatat că TikTok a influenţat alegerile prezidenţiale din România: Un candidat a beneficiat...
ADEVĂRUL despre UNIREA Bucovinei cu România! „Eram în contact cu...
S-a aflat ce ascunde Călin Georgescu. Cine este și ce urmărește, de fapt
Locul perfect din România, iarna. Are atracții unice
Ce semnifică simbolul care apare în videoclipurile lui Călin Georgescu. Este mai mult decât un...
VIDEO Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Vladimir Putin! Nimeni nu și-a dat seama de...
Elena Viscu, fosta soție a lui CRBL, a vorbit despre perioada grea în care se...
Mihai Bendeac, în stare de șoc: "Eu nu auzisem nimic"
BANCUL ZILEI. Profesoara către Bulă: -Măi puturosule, cum poţi să dormi la mine la oră?
Ziua în care „Căpitanul” a fost asasinat