Prima pagină » Știri » Șase actuali și foști angajați ai Direcției de Taxe din Primăria Craiova, arestați preventiv

Șase actuali și foști angajați ai Direcției de Taxe din Primăria Craiova, arestați preventiv

Șase actuali și foști angajați ai Direcției de Taxe din Primăria Craiova, arestați preventiv
Șase foști și actuali angajați din Direcția de Taxe și Impozite a Primăriei Craiova, reținuți în dosarul cu un prejudiciu de peste 650.000 de lei, au fost arestați preventiv, în timp ce alte patru persoane, cercetate în același caz, au fost arestate la domiciliu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Magistrații Judecătoriei Craiova au emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele a cinci angajați de la Direcția de Taxe și Impozite din Primăria Craiova și a unui fost angajat al serviciului.

Astfel, este vorba despre angajații Vasilica Iuliana Bumbac, Georgeta Mitroi, Claudia Bogoi de la Serviciul de Recuperare Debite și Executare Silită Persoane Fizice, Elena Munteanu de la Compartimentul Recuperare creanțe fiscale și Octavian Cojocaru de la Serviciul Constatare și Impunere Persoane Fizice, dar și de Lucica Păsărică, fostă salariată a serviciului.

Alte patru persoane, trei foste angajate ale direcției și o salariată de la Serviciul de Recuperare Debite și Executare Silită Persoane Fizice, reținute în acest caz, au fost arestate la domiciliu.

Judecătorii au mai decis ca alte patru persoane, de asemenea reținute în acest dosar, să fie cercetate în libertate.

În urma perchezițiilor făcute, joi, la 24 de adrese din Craiova, respectiv la locuințele unor actuali și foști angajați ai Direcției de Impozite și Taxe din Primăria Craiova suspectați de fraude informatice, fals intelectual, înșelăciune și abuz în serviciu, 25 de persoane au fost duse la audieri la Parchetul Judecătoriei Craiova.

În urma audierilor, procurorii au emis ordonanțe de reținere pe numele a 14 persoane – zece actuali și patru foști angajați ai Direcției Taxe și Impozite -, care ulterior au fost prezentate Judecătoriei Craiova cu propunerea de arestare preventivă.

Anchetatorii au stabilit că în perioada 2007-2014 cele 14 persoane au șters din evidența fiscală informatizată mai multe debite din amenzi, în baza unor sentințe civile fictive și a unor chitanțe nereale.

De asemenea, funcționarii sunt suspectați că au acordat nejustificat facilități fiscale unor persoane care nu aveau dreptul și care nu se încadrau în prevederile legale ori au anulat mai multe chitanțe prin care au fost încasate taxe judiciare de timbru, pentru a obține beneficii materiale.

Prejudicial adus bugetului local este de aproximativ 650.000 de lei.