Șase ani de închisoare cu executare pentru Genică Boerică

Publicat: 30 04. 2014, 11:12
Actualizat: 04 08. 2014, 07:49

Omul de afaceri craiovean Genică Boerică a fost condamnat la șase ani de închisoare cu executare, într-un dosar de returnări ilegale de TVA, sentința Curții de Apel Craiova fiind definitivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform portatului Curții de Apel Craiova, omul de afaceri craiovean Genică Boerică a primit o condamnare cu executare de șase ani de închisoare, sentința fiind pronunțată în 28 aprilie de Curtea de Apel Craiova, în dosarul privind returnări ilegale de TVA, în care au mai fost condamnați trei complici ai acestuia, respectiv Radu-Constantin Drăgan – doi ani de închisoare, Aurel Dorian Prie – trei ani de închisoare și Florentin Șargarodschi, doi ani de închisoare, sentința fiind defintivă.

Boerică este acuzat, alături de ceilalți trei bărbați, de constituirea, aderarea și sprijinirea unui grup infracțional organizat cu intenția de a obține ilegal rambursări de TVA de la Direcția Generală a Finanțelor Publice Dolj.

Potrivit anchetatorilor, aceștia au întocmit documente fictive de vânzare-cumpărare a unei plantații de viță-de-vie, în suprafață de 25 de hectare, aparținând unei ferme din județul Mehedinți, în valoare de 6,98 milioane de lei, apoi au solicitat Direcției Generale a Finațelor Publice Dolj, returnări ilegale de TVA în valoare de 1,12 milioane de lei, banii fiind virați în contul unei societăți comerciale din Craiova, administrată de Drăgan Radu.

Inițial, Tribunalul Dolj îl condamnase pe Genică Boerică la șapte ani și șase luni de închisoare cu executare în dosarul respectiv, el fiind acuzat de delapidare, înșelăciune și evaziune fiscală.