Șase copii morți în SUA din cauza unei amibe care mânâncă celulele nervoase

Publicat: 15 02. 2012, 10:32
Actualizat: 27 03. 2012, 18:58
Șase băieți au murit anul acesta în Statele Unite ale Americii după ce au înotat în lacuri și au contractat o amibă care se strecoară prin nas și ajunge în creier, hrănindu-se cu celulele nervoase.

Șase băieți au murit anul acesta în Statele Unite ale Americii după ce au înotat în lacuri și au contractat o amibă care se strecoară prin nas și ajunge în creier, hrănindu-se cu celulele nervoase, relatează Physorg.com. Chiar dacă amiba intră în contact cu oamenii foarte rar, specialiștii sunt îngrijorați de numărul victimelor din acest an, în condițiile în care între 1995 și 2004 au murit 23 de persoane în SUA. Medicii au spus că se așteaptă ca numărul lor să crească în viitor.

"Este o amibă care iubește căldura. Pentru că temperaturile sunt în continuă creștere, ne așteptăm să ne întâlnim cu mai multe cazuri de acest fel", a spus Michael Beach, un specialist de la Centrul pentru controlul și prevenirea bolilor.

În 2007, s-au înregistrat trei cazuri în Florida, două în Texas și un caz în Arizona. De când a fost descoperită în Australia în anii 1960, amiba a omorât câteva sute de oameni.

Ultima victimă a fost un băiețel de 14 ani din Arizona, care a murit în 17 septembrie, la o săptămână după ce a luat bacteria din apa lacului antropic Havasu, de pe râul Colorado. La început băiatul părea să aibă o simplă migrenă.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro