Prima pagină » Știri » Șase persoane care furau marfă din containere aflate în Portul Constanța au fost arestate

Șase persoane care furau marfă din containere aflate în Portul Constanța au fost arestate

Șase persoane care furau marfă din containere aflate în Portul Constanța au fost arestate
Șase persoane suspectate că făceau parte dintr-o grupare specializată în furturi de marfă din containere ce tranzitau Portul Constanța și care au creat un prejudiciu de 2, 5 milioane de euro au fost arestate preventiv pentru 15 zile de către magistrații Tribunalului Dolj

Cei șase bărbați au fost ridicați, miercuri, de către procurorii DIICOT și polițiștii de la BCCO Craiova în urma unor percheziții făcute în Constanța, ei primind, joi, mandate de arestare preventivă pentru 15 zile, într-un dosar privind furturile din containerele cu marfă aflate în tranzil în Portul Constanța, aceștia făcând parte, potrivit anchetatorilor, dintr-o rețea mult mai mare formată în total din 18 membri.

În acest caz, 12 persoane au fost arestate în luna martie, însă cercetările au fost extinse, iar ceilalți șase membri ai rețelei au fost ridicați miercuri.

Potrivit procurorilor, membrii grupării au obținut beneficii financiare substanțiale prin inducerea în eroare a reprezentanților unor societăți comerciale, cu ocazia efectuării unor transporturi de mărfuri. Membrii grupării au utilizat mai multe societăți comerciale, având ca obiect de activitate transportul rutier de mărfuri și au contractat comenzi de transport din partea unor case de expediție din municipiul Constanța. Pe timpul efectuării transporturilor, membrii grupării și-au însușit o parte din bunurile transportate și le-au valorificat, întocmind documente fictive privind proveniența mărfii.

Procurorii au precizat că la un singur astfel de transport membrii grupării și-au însușit și valorificat 10.000 de anvelope în valoare de 500.000 de euro, cu ocazia transportării bunurilor. Anchetatorii au stabilit că suspecții încărcau marfa din depozite, apoi opreau tirurile pe drum, desigilau containerele și descărcau marfa, după care aplicau alte sigilii. Pentru a-i induce în eroare pe beneficiari, constănțenii foloseau de regulă identități false, dar și numere de înmatriculare și documente de transport falsificate.

Prin această metodă, membrii grupării au furat din transporturile pe care le făceau mai multe combine frigorifice, televizoare, mobilă sau anvelope, prejudiciul total fiind estimat la aproximativ 2,5 milioane de euro.

Ei sunt acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat, spălare de bani, furt calificat, înșelăciune și contrabandă.

Citește și