Scandal în PSD Mehedinți: Conduce partidul dictatorial și la județ doarme

Scandal în PSD Mehedinți: Conduce partidul dictatorial și la județ doarme
Publicat: 05/08/2015, 19:40

Într-o conferință de presă susținută miercuri, președintele PSD Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, care este și consilier local al municipiului Drobeta Turnu Severin, l-a atacat pe președintele interimar al organizației județene a PSD, Aladin Georgescu, președinte și al Consiliului Județean Mehedinți, atât pe linie politică, dar și administrativă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Screciu susține că județul Mehedinți a primit o sumă mică de bani la ultima rectificare bugetară a Guvernului, suma fiind mai mică de patru, respectiv șapte ori decât județe precum Covasna și Harghita, din cauza faptului că președintele CJ Mehedinți „nu este primit la Guvernul României” să discute problemele județului.

„Nu este posibil ca județe mai mici și care nu au problemele noastre, cum sunt de exemplu Covasna, Harghita, să aibă de patru sau de șapte ori mai mulți bani ca județul Mehedinți. Asta arată, din punctul meu de vedere, incompetența celor care ne conduc, faptul că domnul Aladin Georgescu a ajuns vremelnic pe o funcție de conducere în județul Mehedinți nu este pregătit, nu este dispus să discute cu Guvernul României, nu este, presupun, primit să vorbească la Guvernul României să rezolve aceste probleme ale județului. Este clar că o componentă a zonei de administrație este dată și de zona politică. Ori, dacă tu nu ai acces să discuți cu Guvernul României, nu te implici, nu vrei, înseamnă că noi ca și județ avem o problemă. Este o pălărie prea mare pentru el Consiliul Județean, dar acest lucru se reflectă asupra județului”, a mai declarat Marius Screciu.

Șeful organizației municipale a PSD a arătat că președintele PSD Mehedinți nu s-a implicat nici în gestionarea problemelor angajaților din cea mai mare unitate economică din Mehedinți, Regia Autonomă pentru Activități Nucleare, care au protestat de mai multe ori în fața Palatului Administrativ din Drobeta Turnu Severin, nemulțumiți că nu primesc bani pentru salarii de la Guvern.

„Am primit (n.r. – PSD Mehedinți) în 2012 sute de mii de voturi de la mehedințeni, le suntem datori cu rezolvarea acestor probleme, le suntem datori cu puncte de vedere, cu implicare, ori din păcate, în acest moment, conducerea județului doarme(…). Nu este normal ca domnul Aladin Georgescu să stea cu capul ascuns în nisip ca un struț, iar problemele județului să se agraveze și noi să nu găsim soluții pentru a le rezolva”, a mai declarat Marius Screciu în cadrul conferinței de presă.

Din perspectivă politică, Aladin Georgescu este acuzat de Marius Screciu de faptul că ar conduce „dictatorial” organizația județeană, acesta susținând că în ultimele zece luni Biroul Politic Județean a fost convocat o singură dată.

„În momentul de față, în PSD Mehedinți nu conduce decât un singur om, și conduce dictatorial, fără să se consulte cu colegii. Este vorba despre domnul Aladin Georgescu. Nu avem întâlniri specifice unui partid, deciziile atât la Consiliul Județean, cât și la partid le ia singur”, a conchis Marius Screciu.

Într-un comunicat remis presei, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, își exprimă „supărarea față de declarațiile colegului său Marius Screciu.

„În primul rând îmi exprim supărarea că un membru marcant al Partidului Social Democrat Mehedinți critică politicile Guvernului României și se află într-o gravă eroare deoarece prin H.G. nr 14/2015 privind repartizarea pe unități administrativ teritoriale a sumelor din cota de 18,5% din impozit pe venit și a sumelor defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale, județul Mehedinți a primit suma de 145.000 lei. Cele 66 de comune, orașe și municipii din județ au primit suma totală de 84.000 lei, cu 27.000 lei mai mult decât în anul 2014. Sumele alocate în anul 2015 pentru județul Mehedinți au situat județul pe locul 5 pe țară”, a explicat președintele CJ Mehedinți.

Potrivit acestuia, urmare a rectificării bugetare, a fost alocată suma de 3322.000 lei, sumă repartizată comunelor astfel încât toate unitățile administrativ teritoriale din județ să aibă cel puțin venituri la nivelul alocării inițiale pentru 2014.

„Un număr de 12 localități, care au primit mai puțin în 2015 față de alocarea inițială din 2014 au primit în urma recentei rectificări bugetare sume care să le aducă la nivelul alocării inițiale din 2014. Unde-i lege, nu-i tocmeală”, spune Aladin Georgescu.

În privința atacurilor aduse de către „colegul și prietenul” său, Marius Screciu, Aladin Georgescu spune că acesta „este sfătuit prost de către oamenii din spatele său”. Georgescu adaugă că refuză să răspundă acestor atacuri, „singura explicație fiind aceea că a intrat (n.r. – Marius Screciu) în campania pentru alegerile de președinte al PSD Mehedinți.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un tsunami uriaș s-ar putea produce în Marea Mediterană până în 2030. Experții au avertizat...
Celebrul Ureche a tăvălit-o pe jurnalistă! Scandal într-un club din București! Au intervenit bodyguarzii, a...
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat...
Un copil pierdut acum 28 de ani într-o gară chineză și adoptat în Olanda începe...
TOP 20 sexy vedete care au arătat tot! S-au încurcat în…pantalonașii buclucași!
Până la ce vârstă ar trebui să trăiești pentru a te bucura de întreaga contribuție...
Tânăr bătut și băgat cu forța în portbagaj de cinci rude. Agresorii au altă variantă...
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 8 iulie. Ce temperaturi vom...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Publicație britanică, despre Dacia Duster: Nu e mastodont electric de 400 CP...
Ce este Noul Front Popular, alianţa dintre socialişti, ecologişti şi comunişti ce a câştigat alegerile...
Forme CIUDATE, observate în atmosfera superioară a Pământului
Doar șoferii cu permis de conducere CATEGORIA B au dreptul. Sunt obligați să depună un...
Xonia, victima testelor mincinoase ale Poliției. Falsul pozitiv la DrugTest i-a răvășit viața
Grasu XXL, în lacrimi pe scena de la Neversea 2024. Artistul a reușit cu greu...
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu...
Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă...
BANCUL ZILEI. Bulă la ora de Anatomie. Profesoara: – Bulă, ce este coloana vertebrală?
Cum arată viața secretă a dependenților de pornografie
×