Scandal între revoluționari, la manifestările de comemorare a eroilor Revoluției, la Craiova

Publicat: 22 12. 2013, 18:24
Actualizat: 01 08. 2014, 21:47

Mai mulți revoluționari s-au certat și s-au îmbrâncit, duminică, la manifestările organizate la Craiova pentru comemorarea eroilor Revoluției din 1989, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ceremonialul depunerii de coroane de flori în memoria eroilor din decembrie 1989 a fost precedat, la Craiova, de o serie de nemulțumiri ale unor revoluționari pensionari care s-au luat la ceartă.

Unii dintre revoluționarii care au participat, duminică, la manifestările de comemorare a eroilor Revoluței, organizate în centrul Craiovei, unde au avut loc ceremoniale religioase și militare la troița celor care și-au pierdut viața în decembrie 1989, au început să scandeze împotriva celor care au ocupat locuri chiar în primele rânduri.

„Păi, ce, ăla a fost cu noi la revoluție? Că nu a fost! Ce caută acum, aici? Lasă-ne, mă!” a declarat unul dintre participanții la ceremonie, încercând să îl îndepărteze pe un altul, îmbrâncindu-l.

Ceilalți participanți au intervenit și i-au despărțit pe cei doi înainte ca situația să degenereze. Oamenii din spate au încercat să calmeze spiritele, scandând „Păcat, păcat, de sângele vărsat”. Oamenii s-au calmat fără a fi nevoie de intervenția forțelor de ordine, după ce primul rând a fost format, în cele din urmă, de familiile celor care și-au pierdut viața în decembrie 1989 și de participanții la evenimentele din acele zile.