Scandal la Poliția Argeș generat de o postare pe Facebook a purtătorului de cuvânt

Publicat: 07 01. 2014, 13:12
Actualizat: 31 07. 2014, 11:04

Purtătorul de cuvânt al Poliției Argeș, comisar-șef Dănuț Dinu, este cercetat prealabil și nu mai reprezintă imaginea instituției, după ce a postat un mesaj pe Facebook în care reclama mizeria dintr-o piață, mesajul fiind interpretat drept o critică la adresa colegilor săi, pentru lipsa de implicare

Comisarul-șef Dănuț Dinu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, este cercetat prealabil și a cerut mutarea din acest post, în urma unui mesaj postat pe o rețea de socializare la sfârșitul anului trecut, postare care a fost interpretată drept o critică la adresa colegilor săi polițiști.

„S-a dispus o cercetare prealabilă vizavi de postarea domnului Dinu pe Facebook. În primă fază a fost o verificare din partea Biroului control intern, iar la momentul acesta lucrarea a fost înaintată unui ofițer care face o cercetare prealabilă. În urma concluziilor comisiei urmează să luăm o decizie. Mai mult decât atât, domnul Dinu, cu data de 30 (decembrie – n.r.) a făcut un raport prin care solicită să fie mutat din funcția de purtător de cuvânt, ca urmare a acestei cercetări și a scandalului apărut”, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX șeful Poliției Argeș, comisarul-șef Petre Ionițescu.

Acesta a precizat că până în prezent împotriva comisarului-șef Dănuț Dinu nu a fost luată nicio măsură în afară de aceea ca Dinu să nu mai reprezinte imaginea Poliției Argeș, acesta fiind în continuare încadrat în compartimentul „Cabinet” din Poliția Argeș.

Șeful Poliției Argeș a mai spus că sancțiunile care ar putea fi aplicate variază de la mustrare scrisă la diminuarea salariului și până la mutarea în altă funcție, lucru pe care, de altfel, comisarul Dănuț Dinu l-a și solicitat superiorilor săi.

În mesajul postat pe Facebook, Dănuț Dinu a scris: „Am trecut prin piața Ceair. O mizerie la propriu și la figurat. Nesimțire, nu tu bonuri fiscale, colindători care sâsâie «țigări, țigări» sau «petarde, petarde», manele și câini vagabonzi, mirosuri și găleți de brânză pe marginea drumului… prețuri de înțepenești… Aduceți-mi aminte, dacă voi ajunge vreodată prim ministru, să închid toate piețele și toate târgurile din România. Și încă ceva. Cred că în curând va prinde la public discursul rasist. Mă gândesc și eu…”.

Mai multe persoane au reacționat și au făcut comentarii ca urmare a acestei postări.

„Mă scuzați… dar reprezentați legea. Fraților, de ce nu o luați pe sus, confiscat tot, amendă și muncă în folosul comunității, nu închisoare ca să le plătesc eu trei mese pe zi și alte alea”, scrie unul dintre cei care au comentat.

O altă persoană a postat un comentariu în care îi spune lui Dănuț Dinu că este comisar șef și că nu înțelege „rostul” discursului său: „Din nefericire, mizeria din Ceair e de ani de zile și POLIȚIA NU FACE decât să scrie pe FB!!! Premier nu sunteți! Comisar șef sunteți!? CE FACEȚI DIN funcția pe care o aveți?!!? Semnalați pe FB? Am ajuns să strige POLIȚIA infracțiuni pe FB? Să înțelegem că purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș încurajează discursurile rasiste sau face previziuni?….?!!! Nu înțeleg rostul discursului…”.

Comisarul Dănuț Dinu a și răspuns unora dintre comentarii, spunând că „de pe margine e simplu” și că „avem legi proaste” care permit celor ridicați de poliție ca până seara să fie liberi.

Între timp, mesajul postat de comisarul-șef Dănuț Dinu pe contul său a fost șters.

Prefectul județului Argeș, Cristian Soare, a declarat, marți, pentru MEDIAFAX că nu este de acord cu atitudinea reprezentantului Inspectoratului de Poliție Argeș, care „nu era îndrituit să facă acea postare”.

„Nu era domnul comisar șef îndrituit să facă acea postare. Este evident că nu trebuia să facă acea postare, nu trebuia să se pronunțe și să facă remarci ca și cum ar fi un locuitor al județului Argeș, uitând că și el face parte din Poliția Argeș. Nu era în dreptul domniei sale să facă aceste aprecieri din poziția de comisar șef al Poliției Argeș”, a spus prefectul de Argeș Cristian Soare.