Ministrul Apărării Naționale a luat atitudine imediat ce subiectul impozitării pensiilor speciale cu 85% s-a rostogolit în mass-media. Nicolae Ciucă ține să pună lucrurile la punct din capul locului și îi anunță pe români că subiectul acesta nu are nicio implicație pentru Armată. Mai precis, impozitarea pensiilor speciale nu se aplică și militarilor!
Într-un mesaj postat pe Facebook, Nicolae Ciucă susține că, „de la Alexandru Ioan Cuza până în prezent, militarii au beneficiat de pensii de serviciu”. Totodată, ministrul Apărării mai arată că „îndatoririle legale ale militarilor faţă de ţară continuă şi după ce trec în rezervă, spre deosebire de orice alte categorii de salariaţi”.
Precum un veritabil lider sindical, Ciucă acuză salariile mici pe care le au militarii. Șeful Armatei nu se ferește să vorbească despre lefurile și drepturile celorlalte categorii sociale din România, la care angajații MApN doar visează.
„Pe timpul activităţii, militarii au aproape cea mai mică grilă de salarizare dintre bugetari, cu toate că sunt permanent la ordin, stau aproape toată viaţa departe de familie, participă la misiuni de război sau sunt prin poligoane şi, foarte important, au restrânse mai multe drepturi constituţionale.
Militarii nu au voie să aibă încă un serviciu sau propria afacere, nu au dreptul să se asocieze în sindicate, nu pot face grevă, iar libertatea lor de circulaţie este restrânsă pentru că au nevoie de aprobări când părăsesc garnizoana sau ţara; spre deosebire celelalte categorii de bugetari, militarii nu beneficiază de libertatea întrunirilor, libertatea de exprimare şi dreptul de a fi ales”.
„Militarii sunt pregătiţi să intervină în orice oră din zi sau din noapte în sprijinul populaţiei la pace, pe timp de război sau în situaţii speciale şi dau aici un singur exemplu – situaţia pe care o trăim în prezent, generată de pandemia de COVID-19”, ne reamintește șeful Ministerului Apărării Naționale.
În încheiere, Nicolae Ciucă punctează cu un avertisment subtil: „Militarii înţeleg situaţia dificilă generată de actuala pandemie, dar au încredere că ţara îi respectă pentru sacrificiul lor. După ce am prezentat aceste informaţii, conchid cu o întrebare – dacă trebuie să fim egali la pensionare, nu ar fi corect să fim egali şi pe timpul vieţii active?”.