Scenariu: Rata mortalității va fi mult mai mare dacă în iarnă va exista un al doilea val al coronavirusului

Publicat: 15 07. 2020, 17:45
Actualizat: 06 04. 2021, 19:07
Scenariu: Rata mortalității va fi mult mai mare dacă în iarnă va exista un al doilea val al coronavirusului / Sursă FOTO: https://www.health.mil

Solicitați să realizeze un scenariu „rezonabil”, oamenii de știință britanici sugerează că numărul de decese cauzate de coronavirus va fi între 24.500 și 251.000 doar în spitale, iar vârful va fi în ianuarie și februarie, transmite BBC.

Britanicii spun că riscul se poate reduce

Până în acest moment, au fost 44.830 de decese oficiale în Marea Britanie, dar acest lucru a încetinit cu doar 1.100 în iulie.

Estimarea nu ține cont de carantină, tratamente sau vaccinuri.

Specialiștii au mai spus: „Riscul … ar putea fi redus dacă luăm măsuri imediat”.

Raportul, solicitat de consilierul științific principal al Regatului Unit, Sir Patrick Vallance, subliniază că există încă un grad ridicat de incertitudine cu privire la modul în care se va răspândi pandemia coronavirusului în această iarnă.

Dar cercetările sugerează că virusul poate supraviețui mai mult în condiții reci și este mai probabil să se răspândească atunci când oamenii petrec mai mult timp în interior.

Medici vor fi sub o presiune enormă, pe lângă noul coronavirus și gripa sezonieră este extrem de periculoasă.

Serviciul de sănătate este deja grav afectat în urma primului val pandemic, cu o listă de așteptare care ar putea ajunge la 10 milioane până la sfârșitul acestui an, se arată în raport.

Stephen Holgate, doctor specialist pneumolog de la Spitalul Universitar Southampton NHS Trust, care a prezidat raportul, a declarat: „Aceasta nu este o predicție – dar este o posibilitate. Datele sugerează că decesele ar putea fi mai mari dacă un nou val de Covid-19 va avea loc această iarnă. Dar riscul acestei întâmplări ar putea fi redus dacă luăm măsuri imediat”.

Coautorul prof. Anne Johnson, de la Academia de Științe Medicale, a declarat: „În fața acestor potențiale provocări, după un an deja greu, este ușor să te simți fără speranță și fără putere.

„Dar acest raport arată că putem acționa acum pentru a schimba lucrurile în bine”.

Recomandări:

  • Creșterea capacității programului de testare și urmărire, pentru a face față simptomelor suprapuse de coronavirus, gripă și alte infecții de iarnă.
  • Creșterea numărului de persoane vaccinate impotriva gripei
  • Asigurarea că spitalele și casele de îngrijire au suficient echipament personal de protecție.
  • Crearea de zone fără coronavirus în spitale și case de îngrijire, pentru a stopa infecțiile