Scene comice în Lützerath! În încercarea de a alunga activiștii dintr-un sat german, ofițerii de poliție s-au împotmolit în noroi până la genunchi

Publicat: 16 01. 2023, 16:16

Scene scoase din filmele de comedie într-un sat german, Lützerath, unde s-au dus adevărate lupte în ultimele zile între activiștii de mediu și poliție. Satul a fost distrus complet pentru extinerea unei mine de cărbune, iar ultimele clădiri au fost demolate ieri.

Poliția germană a anunțat că a evacuat aproape toți activiștii din satul situat în Renania de Nord-Westfalia, vestul Germaniei, iar sute de agenți au îndepărtat cu forţa 300 de activiști veniţi pentru a opri distrugerea cătunului, o operațiune care a început săptămâna trecută.

Filmările în care polițiștii sunt blocați în noroi, la propriu, au devenit virale pe internet.

Autoritățile trimise să-i sperie și să-i alunge pe bieții oameni s-au târât prin tot noroiul, în timp ce activiștii au încercat să se baricadeze în sat, ba chiar și-au construit căsuțe în copaci.

În weekend conflictul a luat amploare, fiind filmate confruntările între poliție și activiști.

Zilele trecute polițiștii au fost acuzați de acte de violență, ca mai apoi să devină motivul pentru glumele de pe internet, după ce în câteva filmări se poate observa străduința oamenilor legii de a-și scoate bocancii din noroi.

În alte înregistrări, poliţiştii îi lovesc cu bastoanele şi îi împing pe activişti, iar la rândul lor activiştii au aruncat cu bile de noroi în poliţie, potrivit Firstpost.

Sursă Foto – Profimedia

Greta Thunberg, cot la cot cu activiștii de mediu

Activiștii s-au luptat ca satul Lützerath și altele din regiune să nu fie fie demolate, iar cărbunele de sub ele să rămână neexploatat.

Printre cei care au ajuns în satul german s-a numărat și suedeza Greta Thunberg.

Sursă Foto – Profimedia

Multe figuri importante din partidul Verzilor, ecologist, au fost de acord cu acest proiect iar asta i-a supărat pe mulţi activişti.

„Faptul că Verzii fac compromisuri cu astfel de companii arată unde se află de fapt prioritățile lor”, a transmis Greta Thunberg.

Politicianul Marco Böhme şi-a exprimat pe Twitter satisfacţia de a vedea poliţiştii târându-se prin noroi după „scenele de violenţă” la adresa activiştilor.

Activiștii spun că arderea cărbunelui subminează eforturile Germaniei de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră. Satul este deținut de compania de energie RWE, iar ultimul locuitor s-a mutat de acolo în urmă cu un an.

Germania a promis că va elimina treptat energia pe bază de cărbune până în 2030, mai devreme decât ţinta iniţială de 2038. Lützerath ar trebuie să fie ultimul sat înghițit de mina de lignit Garzweiler, potrivit NewsWeek.