Schimb dur de replici între Traian Băsescu și un ziarist: „Sunteți de un penibil incredibil” – „Ceaușescu a fost un președinte mai bun”

Publicat: 18 04. 2015, 10:22
Actualizat: 05 07. 2016, 21:24

Moderatorul Octavian Hoandră l-a întrerupt la un moment dat pe dostul șef al statului spunându-i că în timpul mandatului nu era atât de vehement în a ataca justiția. Băsescu i-a replicat că nu i-a urmărit evoluția, moment în care jurnalistul i-a spus că a făcut-o „fără plăcere”.
„Trebuie să vă spun că și mie îmi sunteți extrem de antipatic ca om”, i-a spus el. „Mie, ca om, îmi sunteți simpatic, dar ca președinte mi-ați fost extrem de antipatic”, i-a replicat jurnalistul.

„Mie și ca om și ca ziarist, unul foarte slab, dar eu am fost un președinte bun. Să nu o ducem într-o dispută între noi. Când am acceptat să vin, știam în ce mediu vin”, a atacat Băsescu.

Moderatorul i-a spus atunci că nu vrea să-i rămână „dator”. „Eu am trăit în timpul lui Ceaușescu, a fost mai bun președinte ca dumneavoastră”, a zis el, adăugând că l-a detestat pe Băsescu, care i-a spus că este „de un penibil incredibil”.

Tensiunea a continuat și ulterior, la un moment dat în studio apărând și Rareș Bogdan care a avut un dialog acid cu fostul președinte.