Schimbare bruscă de vreme. Prognoza ANM pentru week-end

Schimbare bruscă de vreme. Prognoza ANM pentru week-end
Publicat: 05/10/2017, 15:38
Actualizat: 06/10/2017, 13:48

Începând de vineri, temperaturile scad, iar vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit în această perioadă, potrivit prognozei ANM.

ÎN ȚARĂ( vineri): În vestul, nordul și centrul țării, vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit la această dată, cu temperaturi mai coborâte decât cele din intervalul precedent, maxime cuprinse între 10 și 16 grade. În sud și în sud-est, valorile termice se vor situa peste cele specifice perioadei, maximele urmând să atingă 25…26 de grade, în zona de câmpie. În cursul zilei, cerul va fi variabil în Câmpia Română și în Dobrogea, iar în celelalte regiuni va avea înnorări; va ploua în Banat, Transilvania, la deal și la munte și izolat în restul teritoriului.

Seara și noaptea, înnorările se vor accentua; ploile se vor extinde ca arie și vor cuprinde Oltenia, Muntenia, sudul Transilvaniei și jumătatea de sud a Moldovei, unde local, cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și izolat 30 l/mp; pe arii restrânse, vor fi posibile descărcări electrice. La munte, îndeosebi la înălțimi mai mari de 1700 m, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări pe crestele montane, iar spre sfârșitul intervalului și pe litoral. Temperaturile minime vor avea valori de la 2…4 grade în depresiuni, până în jur de 13 grade, pe litoral.

ÎN ȚARĂ(sâmbătă): În regiunile sudice și de sud-est, vremea se va răci accentuat, iar în restul teritoriului, temperatura aerului va avea valori apropiate de cele din intervalul anterior, sub cele normale la această dată. La nivelul întregii țări, vor fi maxime cuprinse între 8 și 16 grade, ușor mai ridicate pe litoral și minime între 2 și 9 grade, mai ridicate în deltă și pe litoral. În jumătatea de sud-est, cerul va fi mai mult noros și va ploua. Cu precădere în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei, local, cantitățile de apă vor fi însemnate și se mențin condiții de descărcări electrice. La munte, în general, la înălțimi de peste 1500 m, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare cu depunere de strat consistent de zăpadă la altitudini mari. În celelalte zone, cerul va fi variabil și doar izolat va ploua slab. Vântul va avea intensificări în sud-estul țării și pe crestele montane cu viteze la rafală de peste 55-60 km/h, iar în rest va fi slab și moderat.

LA BUCUREȘTI(vineri): Cerul va fi variabil, mai mult noros în cursul nopții, când vor fi averse, în general, moderate cantitativ. Trecător, vor fi posibile și descărcări electrice. Vântul va deveni moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 9…10 grade.

LA MUNTE(vineri): Vremea se va răci. Cerul va avea înnorări și va ploua, iar la altitudini în general mai mari de 1700 m, în special în a doua parte a intervalului, precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare. Cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și izolat 30 l/mp. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze mai mari pe creste

LA MUNTE(sâmbătă): Vremea va continua să se răcească. Înnorările vor persista și pe arii relativ extinse va ploua, în timp ce, la altitudini mai mari de 1500 m, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. În Carpații Meridionali și în Carpații Orientali local, cantitățile de apă vor fi însemnate. Vântul va avea intensificări temporare, iar pe creste, vitezele la rafală vor depăși 55…60 km/h.

LA MUNTE(duminică): Cerul va avea înnorări și va ploua pe arii extinse în Carpații Meridionali și în Carpații Orientali și izolat în Munții Banatului. Cu precădere la altitudini de peste 1800 m, vor predomina ninsorile. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze mai mari pe creste. Temperatura aerului va marca o creștere ușoară față de ziua precedentă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Greșeala incredibilă” pe care a făcut-o echipajul superiahtului lui Mike Lynch. „A fost o serie...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și...
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
FOTO Povestea lui Oleksandr Budko, soldatul căruia i-au fost amputate picioarele, dar care a devenit...
Acestor pensionari români li se va mări pensia cu 1.000 de lei, după recalcularea de...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
Afacerea deschisă de Vlad în Capitală: a început cu un spaţiu mic, iar după 6...
Descoperire șocantă la autopsia lui Filip, băiețelul mort la bazin
Tu ai văzut-o? Melania a dispărut misterios în timpul unei vacanțe în Turcia. Ce spune...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Taxiurile fără şofer le iau pâinea de la gură taxiurilor clasice: apelare facilă şi preţuri...
Cel mai RAPID ÎNCĂRCĂTOR din lume! Încarcă ORICE TELEFON în mai puțin de...
Șoferii vor conduce însoțiți, deși au obținut permis auto. Se schimbă Codul Rutier în România
Secretele averii lui Alexandru Arșinel. Cum au fost împărțiți banii
VIDEO | Momentul frapant când o femeie sare gardul la zoo ca să mângâie un...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Anamaria Prodan, depre cât de mult îi seamănă copiii. Ce anume îi spunea mama ei...
Ghinion după ghinion pentru Lino Golden! Artistul, implicat într-un nou accident: ”Cum am început eu...
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
Aplicația Google Essentials, lansată pentru utilizatorii de Windows