Prima pagină » Știri » Schimbare la vârful Jandarmeriei Române. Cine îi va lua locul inspectorului general Bogdan Enescu (SURSE)

Schimbare la vârful Jandarmeriei Române. Cine îi va lua locul inspectorului general Bogdan Enescu (SURSE)

Schimbare la vârful Jandarmeriei Române. Cine îi va lua locul inspectorului general Bogdan Enescu (SURSE)

Schimbare la vârful Jandarmeriei Române, după ce inspectorului general Bogdan Enescu i-a expirat împuternicirea la comandă. Bogdan Enescu a fost pus sub învinuire de DNA în urmă cu două săptămâni, într-un dosar în care este acuzat de ”uzurpare a funcției”.

UPDATE – 18.05 – ”Având în vedere că la data de 19.10.2020 a expirat împuternicirea în funcția de inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române a colonelului Enescu Bogdan, începând cu data de 20.10.2020, prin ordin al ministrului afacerilor interne, Ion Marcel Vela, colonelul Mastan Alin, prim adjunct al Directorului General al Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, a fost împuternicit să exercite atribuțiile funcției de inspector general al Jandarmeriei Române.

De asemenea, cu aceeași dată, ministrul afacerilor interne a dispus împuternicirea în funcția de prim-adjunct al inspectorului general și șef al Statului Major a colonelului Uzlău Liviu, șeful Direcției Ordine și Siguranță Publică din I.G.J.R” – s-a transmis într-un comunicat al Direcției Informare și Relații Publice, Centrul de Presa al M.A.I.

ȘTIREA INIȚIALĂ – Surse confidențiale au precizat, ÎN EXCLUSIVITATE pentru GÂNDUL.RO, că în locul inspectorului general Bogdan Enescu va fi numit colonelul Alin Mastan, fost prim adjunct.

Colonelul Alin Mastan a fost – până în februarie 2017 – şef al Serviciului Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sălaj. Ulterior, a fost detaşat la Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

”Ca împuternicit inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Bogdan Enescu ar fi aprobat, în perioada mai – iunie 2020, statele de plată şi centralizatoarele lunare ale orelor prestate suplimentar şi ar fi încasat drepturi băneşti în sumă de 36.068 lei, reprezentând ore suplimentare, aferente perioadei ianuarie – aprilie 2020, fără respectarea prevederilor legale, respectiv fără ca efectuarea orelor suplimentare să fi fost dispusă de şeful ierarhic superior şi fără ca, din documentele întocmite, să fi rezultat caracterul operativ sau neprevăzut al activităţilor desfăşurate. Concret, suspectul ar fi încasat bani pentru ore suplimentare cu încălcarea art. 21 alin. (1) şi (4) din Legea-cadru nr. 153/2017 şi art. 35 alin. (3) şi (6) din O.u.G. nr. 114/2018”, au precizat procurorii DNA la sfîrșitul lunii trecute, într-un comunicat.

Inspectorul general Bogdan Enescu s-a aflat, în ultima perioadă, în centrul unor scandaluri de proporții

Dumitru Coarnă a explicat în plângerea depusă la Parchetul Militar că și dacă ar fi stat, cu adevărat la serviciu în cele 800 de ore, acesta nu ar fi avut dreptul, potrivit Codului Muncii.

Conform legii, durata maximă legală a timpului de muncă nu poate depăşi 48 de ore pe săptămână, inclusiv orele suplimentare.

Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) a arătat în denunțul depus la Parchetul Militar București (TOATE AMĂNUNTELE AICI) că, în lunile aprilie, mai şi iunie 2020 Bogdan Enescu „şi-a adăugat un număr total de peste 800 de ore suplimentare în mod fictiv şi a utilizat înscrisurile ce cuprindeau respectivele înregistrări cauzând un prejudiciu instituţiei, săvârşind astfel infracţiunile de abuz în serviciu și fals intelectual, fapte săvârşite în concurs”.

Prin excepţie, durata timpului de muncă, ce include şi orele suplimentare, poate fi, totuși, prelungită peste 48 de ore pe săptămână, cu condiţia ca media orelor de muncă, calculată pe o perioadă de referinţă de patru luni calendaristice, să nu depăşească 48 de ore pe săptămână.

Bogdan Enescu, acuzat de abuzuri sistematice și persistente

Bogdan Enescu a fost acuzat de hărțuire, presiuni, intimidare si încălcări ale legii de către Ioana Beatrice Dragomir, şef Serviciu Psihologie la Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

”În calitate de parte vătămată”, Ioana Dragomir  a depus o plângere penală la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, iar alături de Bogdan Enescu sunt vizați încă șase ofițeri superiori din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Potrivit informațiilor obținute, în exclusivitate, de GÂNDUL.RO, inspectorul general al Jandarmeriei Române ar fi recurs la o serie de abuzuri sistematice şi persistente (TOATE DETALIILE AICI), scopul fiind acela ca Ioana Beatrice Dragomir să fie înlăturată ”cu orice preț” din funcția de șef de serviciu.

Bineînțeles, această hărțuire permanentă viza ocuparea funcției respective de către altcineva, respectiv lt.col. Dana Scrieciu din cadrul Biroului Psihologie al I.G.J.R. ”Partea vătămată” îl acuză pe șeful Jandarmeriei Române că a întreprins demersuri abuzive și și-a angrenat subordonații – ”prin acțiuni de constrângere și amenințare” – în acțiuni prin care se urmărea eliminarea ei din funcție de șef de serviciu.

S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole ... vezi toate articolele