Schior surprins de o avalanșă în Munții Făgăraș

Publicat: 16 02. 2012, 10:10
Actualizat: 17 02. 2012, 01:01
Un bărbat care schia în Munții Făgăraș a fost surprins, sâmbătă, de o avalanșă, la Bâlea Cascadă, trupul acestuia fiind prins în zăpadă, iar salvamontiștii și un echipaj SMURD au pornit spre locul accidentului pentru a-l salva.

Un bărbat care schia în Munții Făgăraș a fost surprins, sâmbătă,de o avalanșă, la Bâlea Cascadă, trupul acestuia fiind prins înzăpadă, iar salvamontiștii și un echipaj SMURD au pornit spre loculaccidentului pentru a-l salva. Potrivit șefului ServiciuluiSalvamont Sibiu Adrian David, bărbatul a fost surprins de avalanșă,în jurul orei 13.00, la Bâlea Cascadă, în timp ce schia, iardeocamdată nu se știe exact care este starea acestuia.

David a spus că accidentul a fost anunțat pe numărul 112 de opersoană care a văzut avalanșa și momentul în care schiorul a fostcomplet îngropat în zăpadă. „Noi am fost solicitați de o persoanăde la fața locului care, aflându-se la Bâlea Cascadă, a văzutavalanșa și momentul în care schiorul a fost surprins de aceasta.Bărbatul este complet acoperit de zăpadă. Accidentul s-a petrecutîn urmă cu 30 – 45 de minute, poate chiar mai mult”, a spus AdrianDavid.

Potrivit sursei citate, din primele informații schiorul nu areasupra sa un dispozitiv special pentru a putea fi găsit sub zăpadă,iar localizarea lui ar putea să dureze destul de mult.

Mediafax