Sclav la Berevoești, găsit spânzurat. Ce spun anchetatorii
Ion Onică, în vârstă de 54 de ani, din satul Gămăcești situat în comuna Berevoești, a fost găsit spânzurat, luni seara. După întreg scandalul în urma căruia 34 de persoane au ajuns în arest preventiv și patru în arest la domiciliu, bărbatul, care a făcut parte din rețeaua de sclavi, a fugit la o stână din Dâmbovița. Reprezentanții IPJ Argeș au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că în urmă cu câteva zile bărbatul s-a întors acasă. Aici, el ar fi fost luat la întrebări de rudele stăpânilor de sclavi. Onică n-ar fi suportat presiunea și s-a sinucis.
El a fost găsit spânzurat într-un copac de pe marginea unui pârâu din localitate de fratele său.
Potrivit polițiștilor, Onică nu a lăsat niciun bilet prin care să-și explice gestul, iar pe trupul său nu au fost găsite urme vizibile de violență.
Trupul neînsuflețit al bărbatului a fost transferat la Laboratorul de Tanatologie din cadrul Spitalului Câmpulung, unde i se va efectua necropsia în vederea stabilirii cauzelor reale ale decesului. Această moarte a intrat în atenția procurorilor DIICOT.
În localitatea argeșeană Berevoești, anchetatorii susțin că, din 2008 și până în prezent, mai multe grupuri infracționale au recrutat 40 de persoane minore și majore și le-au constrâns, prin inducere în eroare sau chiar răpire, la executarea de munci sau la practicarea cerșetoriei. Victimele erau bătute, nu primeau mâncare, iar când primeau li se ofereau resturi, erau legate cu lanțuri sau chingi sau încuiate pe timpul nopții ca să nu poată fugi.
Potrivit unui raport al Prefecturii Argeș, o persoană sechestrată, cu identitate necunoscută, a murit în data de 1 noiembrie 2015 în condiții suspecte, în dosarul sclavilor ținuți sechestrați în comuna argeșeană Berevoești, în cauză fiind deschis dosar de cercetare penală la IPJ Argeș.
„În data de 1 noiembrie 2015 moare în condiții suspecte una dintre persoanele sechestrate, persoană cu identitate necunoscută. Condițiile producerii acestui deces fac în prezent obiectul unui dosar de cercetare penală la IPJ Argeș”, potrivit unui raport al Prefecturii Argeș.
Conform Prefecturii Argeș, primarul din Berevoești știa de existența unor minori supuși la muncă forțată în localitate, însă nu a făcut nimic pentru salvarea acestora.