Prima pagină » Știri » SCLAVIE MODERNĂ. Poliția Metropolitană a salvat mai multe sclave sexuale românce

SCLAVIE MODERNĂ. Poliția Metropolitană a salvat mai multe sclave sexuale românce

Detectivii au făcut șase arestări și au salvat un număr însemnat de victime de la bordelurile din Westminster, ca parte a unei operațiuni de combatere a exploatării sexuale și a celor care beneficiază financiar de aceasta, au raportat cei de la Metropolitan Police.

Echipa de investigare a sclaviei moderne a desfășurat o amplă acțiune, miercuri, 22 aprilie, vizând exploatarea sexuală a femeilor de la bordelurile din Westminster.

Victimele vor primi suport de la ofițerii specialiști și vor fi protejate cu ajutorul agențiilor partenere, inclusiv Armata Salvării, care se va asigura că vor avea parte de siguranță și un climat favorabil pentru a începe să își reconstruiască viața.

Printre persoanele arestate se numără 6 femei cu vârsta cuprinsă între 28 și 38 de ani, suspiciunile de care sunt vizate fiind perpetuarea sclaviei moderne, dar și alte infracțiuni.

Arestările fac parte dintr-o anchetă, numită Operațiunea Huai, într-un grup infracțional organizat despre care se crede că exploatează sexual femeile la bordelurile din Westminster. Majoritatea victimelor sunt chineze, însă există și o minoritate formată din românce și britanice.

Ca urmare a mandatelor din această dimineață, ordinele de închidere a bordelului au fost aplicate celor patru spații vizitate.

„Poliția Metropolitană va continua să colaboreze cu partenerii, inclusiv Armata Salvării, pentru a combate traficul de persoane și sclavia modernă și pentru a-i proteja pe cei mai vulnerabili. Chiar și în această perioadă fără precedent, vom continua să vizăm grupurile de criminalitate organizată”, a precizat detectivul Tara McGovern, de la Echipa de Investigații pentru Sclavia Modernă.

Directorul anti-trafic și sclavie modernă pentru armata salvării, maiorul Kathy Betteridge, a declarat:

„Suntem cu adevărat recunoscători polițiștilor pentru că au continuat să acorde prioritate protecției persoanelor abuzate prin sclavie, în ciuda tuturor cererilor suplimentare care le sunt prezentate ca parte a răspunsului lor la pandemie. Acest lucru înseamnă că putem ajunge la persoanele vulnerabile care au nevoie urgentă ajutorul nostru.”

 

Autor

Citește și