Școlile din Hawaii reduc programul cursurilor, din cauza situației economice

Publicat: 16 02. 2012, 08:54
Actualizat: 24 02. 2012, 21:16
Școlile din Hawaii vor funcționa doar patru zile pe săptămână, programul fiind redus din cauza problemelor economice, informează AFP.

Școlile din Hawaii vor funcționa doar patru zile pe săptămână,programul fiind redus din cauza problemelor economice, informeazăAFP. Începând cu această săptămână, cei 171.000 de elevi hawaieninu vor mai avea cursuri vinerea, învățând doar 163 de zile pe an,comparativ cu media națională de 180 de zile.

„Prima zi liberă va fi pe 23 octombrie. În această perioadădificilă, Ministerul Educației utilizează resursele de caredispune”, explică un oficial din cadrul instituției, PatriciaHamamoto, adăugând că zilele libere vor fi recuperate dacă vorapărea fonduri suplimentare.

Serviciile școlare din Hawaii, statul unde s-a născut BarackObama, trebuie să facă economii de 468 de milioane de dolari peurmătorii doi ani. Decizia de reducere a activității impune unconcediu forțat pentru 13.000 de profesori din 256 de școli.”Recunoaștem că acest lucru va avea un impact asupra educațieielevilor. Fiecare zi este importantă”, explică PatriciaHamamoto.

Mediafax