Scriitorul și umoristul Octavian Sava a murit la vârsta de 85 de ani

Publicat: 04 12. 2013, 19:59
Actualizat: 21 03. 2014, 17:02

Scriitorul, textierul și umoristul Octavian Sava a murit, luni seară, la vârsta de 85 de ani, a declarat pentru MEDIAFAX Alexandru Arșinel, directorul Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” din București.

Alexandru Arșinel a mai declarat pentru MEDIAFAX că „moartea lui Octavian Sava reprezintă una dintre cele mai mari pierderi, fiind printre ultimii mari scriitori ai Revistei. Destinul lui a fost legat, dincolo de televiziune și radio, și de Teatrul de Revistă «Constantin Tănase». A lucrat la multe spectacole și era un om cu care se putea lucra extrem de ușor, un scriitor de mare calitate”.

„A fost alături de teatru până în ultimul moment, iar ultima revistă (spectacol, n.r.) pe care urmează să o scoată are și texte de ale sale”, a mai spus Arșinel.

„Avea o suferință mai veche. A murit într-o discreție totală”, a declarat pentru MEDIAFAX Arșinel.

Octavian Sava a semnat textele pentru numeroase spectacole ale Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, printre care „Piei, drace!!!” (alături de Mihai Maximilian, Nae Lăzărescu, Dan Mihăescu), în regia lui Bițu Fălticineanu și Cezar Ghioca, „Veselia nu-i în criză” – musical umoristic – (alături de Mihai Maximilian, Nae Lăzărescu, Vasile Muraru), în regia lui Bițu Fălticineanu, „O premieră furtunoasă”, musical după I.L.Caragiale, în regia lui Cezar Ghioca, „Omul care a văzut moartea” (alături de Marius Țeicu), în regia lui Constantin Dicu, și „Nevestele vesele”, în regia lui Alexandru Arșinel (alături de Nae Lăzărescu, Geo Tipsie, Mihai Maximilian, A Storin).

De asemenea, a lucrat la producții de televiziune, în calitate de scenarist sau producător, printre acestea numărându-se „A doua cădere a Constantinopolului” (1994), „În fiecare zi mi-e dor de tine” (1987), „Cum ne-ar vrea bărbații?!” (scurtmetraj de televiziune, 1982), „Bufetul «La Senat»” (scurtmetraj de televiziune, 1973), „Recomandări” (scurtmetraj de televiziune, 1971), „Post restant” (1961), „La un restaurant de lux” (scurtmetraj de televiziune, 1994), „Avocatul” (scurtmetraj de televiziune, 1976), „Originea și evoluția vehiculelor” (scurtmetraj de televiziune, 1973), „Informații-gara” (scurtmetraj de televiziune, 1971).

A realizat primul serial radiofonic românesc, o adaptare după „Tartarin din Tarascon”, de Alphonse Daudet, care a avut premiera în august 1951.