Prima pagină » Coronavirus » Scrisoare către Spitalul Ploiești, după ce un bărbat suspect de Covid-19 a murit: „A fost la izolator, suspect COVID, a fost plimbat pe la spitale și nu a primit tratament de urgență!”

Scrisoare către Spitalul Ploiești, după ce un bărbat suspect de Covid-19 a murit: „A fost la izolator, suspect COVID, a fost plimbat pe la spitale și nu a primit tratament de urgență!”

Scrisoare către Spitalul Ploiești, după ce un bărbat suspect de Covid-19 a murit:
Coreea de Sud vrea să testeze în România un tratament anti-Covid-19 / Sursă Foto: Pixabay

Un bărbat în vârstă de 70 de ani, din Ploiești, suspect de coronavirus, ar fi decedat după ce cadrele medicale nu s-ar fi îngrijit corespunzator de el, neacordându-i acestuia îngrijiri de urgență, spune ginerele său.

Mărturia ginerelui

Un bărbat de 70 de ani, din Ploiești, a murit după ce medicii nu i-ar fi acordat îngrijiri medicale de urgență, spune ginerele acestuia.

Ruda celui decedat a transmis o scrisoare către Spitalul Ploiești, în care detaliază toate cele întâmplate, spunând că socrul său nu ar fi primit tratament mai mult de 24 de ore şi a decedat la mai puțin de 30 de ore de la momentul prezentării la spital, scrie Antena3.

Scrisoarea transmisă spitalului

Ginerele: A fost pus în cameră cu un bolnav COVID

„O să explic în mod succint șirul evenimentelor din perioada 09 – 11.08.2020.

– familia socrului meu a chemat ambulanța în data de 09.08.2020 în jurul orei 21:00 datorită faptului că acesta din urmă nu se simțea deloc bine (respira greu și tușea puternic – probleme un pic mai vechi care au fost tratate dar care au revenit în viata lui);

– a venit ambulanța și a fost dus la spitalul dumneavoastră, cu speranța familiei că va fi tratat pentru ameliorarea stării dânsului de sănătate. Fișele de externare de la spitalul Breaza (unde fusese tratat în trecut), au fost trimise împreună cu el, și cu alte investigații medicale și tratamente pe care acesta le-a făcut de-a lungul ultimei jumătăți de an.

– seara târziu am aflat că a fost pus în secția de Izolator, cu suspiciune de COVID. Știind că probabil acesta ar fi procedura de urmat, nu am considerat a fi o problemă, având în vedere că știam practic că dânsul nu avea COVID și nici nu a intrat în contact cu oameni care ar fi putut avea (dânsul nu ieșea afară din casă și nici vizite prea dese nu primea).

– în următoarea zi (10.08.2020) am aflat că în aceeași cameră cu dânsul a fost adus (în aceeași seară în care a fost internat) un alt pacient suspect de COVID, care avea simptomele unui astfel de pacient.

Cu această ocazie SUBLINIEZ faptul că (chiar dacă nu sunt expert medical, dar cu părerea că e la „mintea cocoșului”) este absolut inacceptabil ca doi pacienți suspecți de COVID să fie puși în aceeași cameră și să respire același aer fără ca medicii să știe că unul dintre ei ar putea fi purtător de virus și automat celalalt s-ar putea îmbolnăvi cu mare ușurință (fatal pentru un domn în vârstă și cu problemele lui de sănătate)

– în așteptarea rezultatelor testelor de COVID, starea socrului meu de sănătate a rămas la fel (gravă), datorită tusei și problemelor puternice de respirație, fără ca acestuia sa îi fie administrat vreun fel de tratament.

„Nu trebuie sa fii medic, să iți dai seama că și socrul meu a fost infectat cu acest virus”

Vorbind cu dânsul la telefon, am auzit tusea pe care o avea și am observat greutatea cu care acesta respira. La ora 18.30 au venit rezultatele testului de COVID. Testul socrului meu a ieșit negativ, iar al colegului de cameră a ieșit pozitiv (Menționez faptul că acesta a ieșit din spital înainte de aflarea rezultatului testului, pe propria răspundere – din nou un lucru suspicios).

Nu trebuie sa fii medic sa iți dai seama că probabil și socrul meu a fost infectat cu acest virus între timp. Până la ora 18:30 aceleiași zile (10.08.2020), socrul meu nu a primit nici un fel de tratament, în afara faptului că i-au fost făcute câteva analize (probabil obligatorii în aceste cazuri)

– am continuat să fiu la curent cu starea lui de sănătate, iar în jurul orei 21:00 am aflat faptul că socrul meu a fost trimis la spitalul de boli infecțioase de la Ploiești.

În timp ce vorbeam cu dansul la telefon m-a informat ca tocmai sosise la Spitalul de boli infecțioase Movila de la Ploiești, dar cei de acolo nu l-au primit datorită faptului că acest spital nu tratează decât bolnavi de COVID.

Aici se ridică un mare semn de întrebare la adresa competentei medicilor din departamentul de urgență al Spitalului Județean, pentru că aceștia trebuiau să știe că cei de la Movila o să refuze internarea socrului meu.

Telefonic mi-a transmis faptul ca vor pleca spre Spitalul Orășenesc Băicoi pentru a i se face „nu știu ce” test. A rămas că vorbim a doua zi dimineața. Din nou un semn mare de întrebare: Spitalul Județean Ploiești nu avea specialiști pentru tratarea infecțiilor? Chiar trebuia să fie trimis la spitalul ORĂȘENESC Băicoi?

„Socrul meu a murit în urma unui stop cardio respirator”

– din păcate dimineața nu a mai sosit pentru dânsul, datorită faptului ca în jurul orei 2:00 a zilei 11.08.2020 socrul meu a decedat datorită unui stop cardio respirator. S-a dovedit faptul ca intervenția celor de la Spitalul Orășenesc Băicoi a fost tardivă.

Concluzia: Un om care merge sa fie tratat la Spitalul Județean Ploiești nu primește tratament timp de mai mult de 24 de ore datorită faptului că „cineva”e mai preocupat de rezultatul testului de COVID sau de altceva decât de starea de sănătate a unui pacient pentru care o intervenție la timp este extrem de importantă.

De ce se mai numește spital de urgență? Ca primul tratament să îi fie oferit la 30 de ore de la internarea unui pacient în spital? Sunt convins ca ceea ce se întâmplă în spitalul Județean sunt fapte „strigătoare la Cer”, pentru că este inacceptabil ca un om care plătește asigurări de sănătate, taxe, impozite să fie tratat în așa fel și până la urmă „Lăsat să moară” pe drumurile dintre spitale.

Menționez faptul că ceea ce am scris mai sus nu descoperă deloc sentimentele nutrite de familie și de către mine la adresa personalului medical implicat, pentru că am încercat să urmăresc faptele mai mult decât sentimentele.

Dar acestea (sentimentele) sunt foarte importante și, din păcate, umbresc liniștea și pacea familiei îndurerate, care suferă în acest moment o mare nedreptate. Ne așteptăm, ca orice familie să trimitem un om la spital ca să fie vindecat, nu să moară după ce nimeni nu intervine asupra stării de sănătate precare pe care le avea.

În legătură cu tot ce am scris mai sus, solicit un răspund din partea conducerii spitalului.

În speranța unui răspuns cât mai urgent, precizez un ultim lucru: „Dumnezeu e sus și vede!” și, mai mult decât atât, și judecă.

Radu Cristian ... vezi toate articolele

Citește și