Scrisoarea unei eleve din Japonia, returnată după 15 ani, după ce a fost scoasă din ocean

Publicat: 15 02. 2012, 11:49
Actualizat: 19 06. 2012, 06:09
O scrisoare pe care o elevă japoneză lansat-o cu un balon, în urmă cu 15 ani, i-a fost returnată acesteia după ce un pescar a scos, de pe fundul Oceanului Pacific, un pește de care era prins plicul, relatează AFP.

O scrisoare pe care o elevă japoneză lansat-o cu un balon, în urmă cu 15 ani, i-a fost returnată acesteia după ce un pescar a scos, de pe fundul Oceanului Pacific, un pește de care era prins plicul, relatează AFP. Un pescar a găsit scrisoarea agățată de un pește plat, care s-a prins în plasa sa, aruncată la o mie de metri adâncime. Deoarece scrisul era încă lizibil, pescarul a deslușit că scrisoarea a fost trimisă de un copil, de șase ani, cu ocazia aniversării școlii lui.

"Școala noastră împlinește 120 de ani…Dacă găsiți această scrisoare, vă rog scrieți-mi", spunea eleva în scrisoarea datată 1993, pe care era trecută și adresa casei sale, situată în Kawasaki (estul Japoniei), la 150 de kilometri de locul unde a fost pescuit peștele.

Așa cum au făcut și colegii ei de clasă, fetița atașase scrisoarea de un balon căruia i-a dat drumul în aer, sperând că cineva o va găsi și îi va răspunde. Autoarea scrisorii, în prezent o studentă, în vârstă de 21 de ani, a declarat la postul de televiziune Asahi că "nu se aștepta să primească răspunsul la scrisoare în acest fel".

Mai multe știri pe www.mediafax.ro