Prima pagină » Știri » Se reiau lucrările începute în 1995 la „Podul lui Cozmâncă” peste Siret

Se reiau lucrările începute în 1995 la „Podul lui Cozmâncă” peste Siret

Se reiau lucrările începute în 1995 la
Consiliul Județean Suceava a anunțat, miercuri, că va relua asocierea cu județul Botoșani pentru continuarea lucrărilor începute în 1995 și sistate în 2004 la podul peste Siret, numit "Podul lui Cozmâncă" fiindcă leagă județul Suceava de satul natal al lui Octav Cozmâncă, din Botoșani.

Consiliul Județean Suceava a anunțat, miercuri, că va relua asocierea cu județul Botoșani pentru continuarea lucrărilor începute în 1995 și sistate în 2004 la podul peste Siret, numit „Podul lui Cozmâncă” fiindcă leagă județul Suceava de satul natal al lui Octav Cozmâncă, din Botoșani.

Investiția la acest pod a început în anul 1995, când fostul lider PSD Octav Cozmâncă era șeful Departamentului Administrației Publice Locale din Guvern. Podul face legătura între localitatea suceveană Zamostea și localitatea natală a lui Cozmâncă, Talpa, din județul Botoșani, fiind supranumit „Podul lui Cozmâncă”. Acest pod a existat pînă în timpul războiului, cînd trupele germane, în retragere, l-au distrus, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Lucrările la acest pod au fost sistate în 2004, an în care CJ Suceava a alocat cinci miliarde de lei vechi. În anul 2011, a fost executată o expertiză la această investiție, ținând cont că este blocată de câțiva ani, iar una dintre concluziile experților a fost că este necesară reproiectarea, întrucât au intervenit modificări în decursul anilor.

Președintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, miercuri, că în acest an instituția a alocat din bugetul propriu 3,4 milioane de lei pentru reluarea asocierii cu administrația județeană Botoșani privind continuarea lucrărilor la Podul peste râul Siret între localitățile Zamostea și Talpa, dar și pentru continuarea modernizării drumurilor județene Vatra Moldoviței – Argel și Zvoriștea-Siret.

Totodată, prin subprogramul privind pietruirea, reabilitarea, modernizarea sau asfaltarea drumurilor de interes județean și de interes local, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. nr.577/1997 se vor finanța lucrări de asfaltare, modernizare și reabilitare, în localitățile Râșca-Slătioara, Măneuți-Frătăuții Vechi, Vama-Vatra Moldoviței, Baia-Cornu Luncii, Probota, Mălini-Văleni-Stânișoara.

Administrația județeană suceveană a început lucrările de plombări cu mixturi asfaltice pe drumul județean DJ 208 A între localitățile Ipotești-Udești precum și lucrările de întreținere drumuri pietruite pe DJ 209 G Brodina-Ulma, DJ 176 Brodina de Sus, DJ 208 B Berești-Șerbănești respectiv DJ 208 D Hânțești-Bucecea.

Nechifor a spus că în acest an se vor face lucrări de reparații și de întreținere a drumurilor județene, din bugetul Direcției Județene de Drumuri și Poduri estimate la 18,3 milioane de lei.

Autor

Citește și