Prima pagină » Știri » Sebastian Ghiță, ACHITAT în dosarul în care e acuzat de spălare de bani și dare de mită. Decizia nu e definitivă

Sebastian Ghiță, ACHITAT în dosarul în care e acuzat de spălare de bani și dare de mită. Decizia nu e definitivă

Sebastian Ghiță, ACHITAT în dosarul în care e acuzat de spălare de bani și dare de mită. Decizia nu e definitivă
Magistrații instanței supreme l-au achitat, luni, pe fostul deputat Sebastian Ghiță pentru dare de mită, instigare la abuz în serviciu și spălare de bani, dar și pe fostul primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu, pentru luare de mită și abuz în serviciu. Decizia nu e definitivă. Procurorii au cerut, la ultimul termen, pedeapsă maximă pentru ambii inculpați. Decizia este definitivă.

Magistrații instanței supreme l-au achitat, luni, pe fostul deputat Sebastian Ghiță pentru dare de mită, instigare la abuz în serviciu și spălare de bani, dar și pe fostul primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu, pentru luare de mită și abuz în serviciu. Decizia nu e definitivă.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis, luni, achitarea fostului deputat Sebastian Ghiță pentru infracțiunile de dare de mită, instigare la abuz în serviciu și spălare de bani.

Aceeași soluție de achitare a fost dată și în cazul fostului primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu, pentru infracțiunile de luare de mită și abuz în serviciu.

Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție nu este definitivă. 

La ultimul termen, procurorii au cerut pedepse orientate către maximum pentru ambii inculpați.

„Solicităm să dispuneți condamnarea fiecăruia din cei doi inculpați, Ghiță Sebastian și Bădescu Iulian, la pedeapsa închisorii, orientarea către maximum a pedepselor impuse de lege”, a solicitat procurorul la ultimul termen al procesului de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ).

Fostul deputat Sebastian Ghiță este judecat în acest dosar pentru dare de mită, instigare la abuz în serviciu și spălare de bani. Potrivit Codului Penal, infracțiunea de spălare de bani se pedepsește cu închisoare de la 3 la 10 ani și interzicerea exercitării unor drepturi. Astfel, procurorii au solicitat magistraților de la Curtea Supremă să dispună, pentru Sebastian Ghiță, pedeapsa de 10 ani de închisoare. Totodată, acuzarea a mai cerut să fie confiscată de la Ghiță suma de 1.116.000 lei și ca cei doi să plătească prejudiciul de 1.500.000 lei. Procurorul a mai cerut ca lui Iulian Bădescu să îi fie confiscată suma de 900.000 lei.

Fostul primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu, este acuzat de luare de mită și abuz în serviciu având drept consecință obținerea pentru altul a unui folos necuvenit.

„Nu am discutat niciodată cu Ghiță de vânzarea/cumpărarea casei din Ploiești. Ca om, și eu și familia mea am pierdut foarte mulți bani. De ceva vreme sunt angajat al societății Bitpress. Am calitatea de asociat unic. Această casă nu a fost niciodată în proprietatea societății. Nu sunt vinovat cu absolut nimic. În ceea ce privește acuzațiile DNA, nu am făcut ceva să prejudicieze Consiliul Prahova și nici să îmi pericliteze cariera. Nu știu ce va face domnul Ghiță. Este problema domniei sale. Sper să fie sănătos. E cel mai important. În ceea ce mă privește, aceste denunțuri au fost făcute la Parchetul Curții de Apel Ploiești, au fost înregistrate de către domnul Negulescu. Domnul Negulescu, după ce a întocmit aceste declarații și le-a realizat, a declinat competența către DNA, dar cu acest material probatoriu existent”, a declarat fostul primar al Ploieștiului.

Avocatul lui Sebastian Ghiță a cerut achitarea clientului său.

„Toate declarațiile martorilor, în afară de cei cu identitate protejată, arată că nu a existat nicio presiune sau intervenție din partea lui Sebastian Ghiță. Cer achitarea și cu privire la infracțiunea de spălare de bani”, a arătat apărătorul lui Ghiță, în fața judecătorilor.

Procurorii susțin că Sebastian Ghiță i-ar fi dat mită un imobil fostului primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu, pentru ca acesta din urmă să finanțeze o asociație sportivă susținută de Ghiță, pentru a disimula proveniența casei cei doi semnând un contract fictiv.

Citește și