Secretul pentru cea mai gustoasă salată boeuf, dezvăluit de chef Florin Dumitrescu. CUM să prepari maioneza perfectă
Salata de boeuf este unul dintre preparatele nelipsite de pe masa de Paște a românilor. Dacă vrei să pregătești cea mai delicioasă salată de boeuf, unul dintre bucătarii renumiți din țară și-a dezvăluit secretul! Iată despre ce este vorba.
Salată boeuf este unul dintre preparatele-vedetă pe masa de Paște a românilor.
Chef Florin Dumitrescu se laudă cu cea mai bună rețetă de salată boeuf și dezvăluie „secretul” său.
Florin Dumitrescu a dezvăluit care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara cea mai delicioasă salată de Beouf, dar și care este greșeală frecventă la prepararea maionezei.
Ingredientele de care ai nevoie
300 g cartofi fierți
150 g morcovi fierți
80 g mazăre fiartă
4 ouă
80 g ardei gras murat
80 g castraveți murați
2 linguri muștar
1 lămâie
400 ml ulei măsline / floarea soarelui
300 g pulpă vită
Cum se prepară
Într-o oala cu apa sărată se pune la fiert carnea întreagă, iar imediat ce carnea este gata se adaugă si legumele întregi la fiert.
Se răcesc ingredientele și se taie totul cuburi mici.
Pentru ca maioneza să iasă perfectă se amestecă 2 gălbenușuri cu muștarul, sucul de la o lămâie și uleiul de floarea-soarelui, uleiul nu se pune tot odată, se toarnă fir subțire în timp ce se amesteca gălbenușul cu muștar, iar sucul de lămâie se pune la final când maioneza este emulsionată.
Imediat ce toate ingredientele sunt tocate cuburi la aceeași dimensiune se amestecă cu maioneza și murăturile tocate.
Se decorează cu ouă fierte, iar plating-ul poate diferi în funcție de imaginația fiecăruia, potrivit Antena3.ro.