Secția de anchetare a magistraților, adresă către ÎCCJ privind completurile specializate
Surse judiciare au precizat, pentru MEDIAFAX, că Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) au transmis, către ÎCCJ, o adresă, prin care solicită detalii privind completurile specializate pe fapte de corupție de la nivelul acestei instanțe.
Aceleași surse au mai precizat că răspunsul transmis SIIJ spune că toți judecătorii sunt specializați pe fapte de corupție.
La termenul de luni, avocați din dosarul DGASPC, în care și cei ai lui Liviu Dragnea, au invocat o nulitate absolută privind condamnarea de la fond, pronunțată de completul de 3 judecători. Concret, avocații vor rejudecarea fondului cauzei de către un complet de 3 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție specializat pe fapte de corupție.
Avocații mai spun că a fost constituit nelegal completul de 3 judecători care a pronunțat decizia în primă instanță.
Judecătorii instanței supreme au stabilit ca Liviu Dragnea să fie audiat în dosarul privind angajările fictive de la DGASPC Teleorman pe data de 15 aprilie. Dragnea ar fi trebuit să se prezinte luni la ÎCCJ, însă este internat în spital în urma unei duble hernii.
Magistrații ÎCCJ au decis luni ca Liviu Dragnea să fie audiat la următorul termen în dosarul DGASPC Teleorman, adică pe 15 aprilie, la ora 11:00. Tot atunci va fi audiată de judecători și Olguța Șefu (fosta directoare a Direcției de Protecție a Copilului Teleorman), și ea inculpată în dosar. Liderul PSD trebuia să fie audiat luni, însă nu s-a prezentat în fața judecătorilor, deoarece este internat în spital, în urma unei duble hernii.
Dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman (DGASPC) Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni închisoare cu executare, a fost amânat pe parcursul a mai multe termene de judecată, în urma controverselor referitoare la constituirea completurilor de 5 judecători.
Completul care îl judecă pe Dragnea este format din judecătoarele Enceanu Simona Daniela, Rog Tatiana Lucia, Rus Alexandra Iuliana, Mera Luciana și Popa Rodica Aida. Între timp, unul dintre judecători, Luciana Mera, a solicitat pensionarea, iar cererea i-a fost aprobată de către Consiliul Superior al Magistraturii.