ȘEDINȚĂ. Klaus Iohannis se implică și în reluarea școlii. Șeful statului a chemat-o la Cotroceni pe Monica Anisie, ministrul Educației
Președintele Klaus Iohannis se implică activ și în procesul de reluare a școlilor, după ce a fost primul care a anunțat relaxarea restricțiilor după 15 mai.
Klaus Iohannis are miercuri, la ora 15,00, la Palatul Cotroceni, o şedinţă cu ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, şi reprezentanţi ai MEC, anunţă Biroul de presă al Administraţiei Prezidenţiale.
Marți seara, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că şcolile s-ar putea redeschide la sfârşitul lunii mai – începutul lunii iunie, o discuţie pe această urmând să aibă miercuri cu ministrul Educaţiei.
După 15 mai vom avea voie să ne deplasăm fără declarații pe propria răspundere, iar purtarea măștilor va fi obligatorie în spațiile publice închise și în transportul în comun, a anunțat președintele Klaus Iohannis: „Va trebui să găsim o modalitate de trai cu acest coronavirus. Răspunderea fiecăruia dintre noi va deveni mai mare după ce autoritățile vor renunța la unele măsuri de restricție”, a anunțat președintele. După 15 mai vor rămâne restricții precum cea care nu permite adunările publice.
Președintele României, Klaus Iohannis, s-a întâlnit, miercuri, la ora 12.00, cu prim-ministrul Ludovic Orban, cu ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și cu şeful DSU, Raed Arafat, pentru discuții despre măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19.
Discuții despre reluarea școlii
„Poate sfârşitul lunii mai – începutul lunii iunie, 1 iunie. Trebuie să avem foarte mare grijă pentru tot ce înseamnă copii. Ne gândim, ei se vor reîntâlni după o anumită perioadă, deja mâine am o întâlnire cu ministrul Educaţiei, în care să stabilim nişte protocoale pentru revenirea în şcoli”, a precizat ministrul Sănătății, marți seara, la un post de televiziune.
Nelu Tătaru a adăugat că în cadrul întrevederii cu ministrul Educaţiei va discuta despre detaliile legate de revenirea copiilor la şcoală.
„Tot ce înseamnă circuitul copiilor, dacă vom face mai multe schimburi, dacă vor fi mai puţine ore, dacă vom avea acele biocide, dacă vom avea şi măscuţe, dar efectiv sunt protocoale pe care le stabilim şi le vom adapta la nevoile momentului”, a susţinut Tătaru.