Prima pagină » Știri » Șef OPC, internat în spital cu noul COVID-19: Mâncarea oferită a devenit mult mai proastă! Ridică semne de întrebare

Șef OPC, internat în spital cu noul COVID-19: Mâncarea oferită a devenit mult mai proastă! Ridică semne de întrebare

Șef OPC, internat în spital cu noul COVID-19: Mâncarea oferită a devenit mult mai proastă! Ridică semne de întrebare

Șeful Corpului de Control al ANPC și Protecției Consumatorului Brașov, Sorin Susanu, susține că mâncarea oferită bolnavilor de COVID-19 internați în Spitalul de Boli Infecțioase Brașov „a devenit mult mai proastă decât era în urmă cu ceva timp (zile)”. De asemenea, acesta punctează faptul că „șunca” oferită ridică semne de întrebare.

Acesta a postat pe pagina sa de Facebook o poză cu mâncarea primită de bolnavii internați în unitatea spitalicească menționată și susține că „posibilele produse neconforme” ar putea agrava starea de sănătate a pacienților ceea ce ar face și ca eforturile medicilor să fie în zadar.

Șef OPC: Mâncarea servită bolnavilor a devenit din ce în ce mai proastă

„Probabil defect profesional….. de câteva zile, mâncarea oferită bolnavilor internați in Spitalul de Boli Infecțioase Brasov a devenit mult mai proasta decât era în urmă cu ceva timp (zile). Discutăm despre calitate care trebuie să fie la standarde maxime în astfel de situații. Ar fi păcat ca efortul susținut al doctorilor și cadrelor medicale care îngrijesc cu maxim devotament pacienții să fie umbrit de posibile produse neconforme care în mod clar ar agrava starea medicală si așa precară în care se afla pacienții de aici. Am să atașez o poza cu șunca care din punct de vedere organoleptic poate ridica anumite semne de întrebare. Mă voi implica pentru binele pacienților cu tot ceea ce pot”, a scris Sorin Susanu pe Facebook.

Totuși, firma care distribuie mâncarea în acest spital susține că șunca de pui este proaspătă și nu are coloranți. În plus, ar fi fost achiziționată cu o zi înainte și a fost livrată la spital la prima oră. De asemenea, firma trebuie să organizezse meniurile astfel încât să se încadreze în suma de 10 lei per pacient pentru întreaga zi, dar și luând înconsiderare cerințele medicilor și a nutriționiștilor care se ocupă de bolnavi.

În aprilie, bolnavii de la Spitalul Județean Neamț primeau la micul dejun două felii de pâine, o felie de salam și un cub de unt, potrivit unor imagini distribuite pe rețelele sociale. Un astfel de meniu costa 7 lei, însă conducerea spitalului susținea că a fost schimbat, iar costul noului meniu este de 13 lei.

Contactat de Gândul.ro, managerul spitalului, Florin Apostoae, a declarat că alocația de hrană pentru fiecare pacient s-a mărit „de la 7 lei la 13 lei și poate ajunge și la 16 lei pe zi”.

„Mâncarea va fi total altfel. Așa e legea, indiferent de cine a fost manager. Acum am considerat că este o situație de pandemie destul de gravă și am crescut rația per pacient ca să putem modifica regimul de hrană”, a spus Florin Apostoae.

https://www.facebook.com/sorinclaudiu.susanu/posts/1474672336073640