Prima pagină » Știri » Șefii Radioului public, demiși de Parlament. Georgică Severin, director interimar

Șefii Radioului public, demiși de Parlament. Georgică Severin, director interimar

Șefii Radioului public, demiși de Parlament. Georgică Severin, director interimar
Plenul reunit al Parlamentului a respins, miercuri, rapoartele de activitatea ale Societății Române de Radiodifuziune pentru anii 2015 și 2016, ceea ce atrage demiterea de drept a Consiliului de Administrație, comisiile de cultură reunindu-se pentru a propune un director interimar.

Raportul de activitate al SRR și contul de execuție bugetară pentru anul 2015 și a fost respins de plenul reunit al Parlamentului cu 233 de voturi „pentru”, 63 „împotrivă” și 5 abțineri.

Plenul reunit a respins și cu majoritate de voturi și raportul de activitate al SRR pentru anul 2016.

Aleșii au decis, însă, să adopte rapoartele pentru anii 2013, 2014.

Respingerea de catre Parlament a raportului anual atrage demiterea, de drept, a consiliului de administrație respectiv, potrivit legii de funcționare a SRR.

Fostul președinte al Comisiei de cultură din Senat Georgică Severin a fost votat, miercuri, de către plenul reunit al Parlamentului, în funcția de director interimar al SRR, durata interimatului neputând fi mai mare de șase luni.

Plenul reunit a votat cu 214 voturi „pentru”, 58 „împotrivă” și o abținere numirea lui Georgică Severin în funcția de director interimar al Societății Române de Radiodifuziune, începând cu data de 26 aprilie, durata interimatului nu poate fi mai mare de 6 luni.

Președintele PMP, Traian Băsescu, a declarat, în plen, că votul dat pentru respingerea raportului de activitate este unul politic.

„Anul trecut pe raportul pe care propuneți să îl respingem, radioul de stat a obținut un profit remarcabil. Mai mult decât atât, Radio România Actualități este lider de audiență. Am vrut să fac aceste precizări ca să știm că dăm un vot politic nu unul legat de performanța CA SRR”, a declarat președintele PMP, Traian Băsescu, în plen.

Președintele Comisiei de cultură din Senat, social-democratul Lucian Romașcanu a declarat că „profitul la o instituție care nu are ca misiune realizarea de profit nu trebuie menționat. (…)”.

„RRA nu are corespondenți în 10 județe din România, nu a modernizat sediile și nu și-a dotat reporterii cu aparatură. Ceea ce ați spus nu este o perfomanță, ci o contraperformanță”, a spus Romașcanu.

Liderul interimar al PNL, Raluca Turcan, a afirmat că Parlamentul a „executat politic” CA al SRR.

„Tocmai am asistat astăzi la o execuție politică a CA SRR. Este o realitate. Dacă președintele director general al SRR nu ar fi intrat în conflict cu domnul Dragnea, astăzi rapoartele de activitate fi fost foarte bune. (…) Astăzi a fost rândul SRR, mâine poate fi al TVR, nu se știe”, a declarat Turcan.

Raluca Turcan a afirmat că majoritatea parlamentară a pregătit „un PSDist” sadea pentru funcția de director general interimar.

Președintele PSD Liviu Dragnea s-a declarat deranjat de faptul că Florin Iordache, președintele de ședință, permite parlamentarilor să vină de „zeci de ori” la tribună să exprime „obsesii” în ceea ce îl privește, reamintind că la ora 11: 00 este programată o ședință solemnă.

Citește și