Prima pagină » Știri » Șeful Poliției Capitalei a cerut să fie înlocuit din funcție

Șeful Poliției Capitalei a cerut să fie înlocuit din funcție

Șeful Poliției Capitalei a cerut să fie înlocuit din funcție
Șeful Poliției Capitalei, Cătălin Dragotă, va fi înlocuit din funcție, după ce a solicitat întreruperea împuternicirii, au declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, oficiali din Poliția Română.

Șeful Poliției Capitalei, Cătălin Dragotă, va fi înlocuit din funcție, după ce a solicitat întreruperea împuternicirii, au declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, oficiali din Poliția Română.

Potrivit surselor citate, comisarul șef Cătălin Dragotă a depus miercuri la Direcția Management Resurse Umane din Poliția Română un raport în care solicită încetarea împuternicirii.

În locul lui Dragotă, la conducerea Poliției Capitalei ar urma să fie împuternicit comisarul șef Mihai Pruteanu, care în prezent ocupă funcția de șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Olt, au spus surse din Poliție.

Potrivit acelorași surse, Dragotă urmează să se întoarcă la Direcția Generală de Informații și Potecție Internă, unde activa înainte de a fi împuternicit la conducerea Poliției Capitalei.

În 15 martie, comisarul șef Mihai Pruteanu a câștigat concursul pentru șefia IPJ Olt, funcție pe care o ocupa, în calitate de împuternicit, din 8 octombrie 2012, fiind desemnat atunci de șeful Poliției Române, Petre Tobă.

Pruteanu a fost numit în funcția de inspector șef la IPJ Olt după ce fostul șef al inspectoratului, Ion Voicu, a fost demis prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, Radu Stroe.

Mihai Pruteanu are 52 de ani și înainte să fie numit la conducerea IPJ Olt a ocupat funcția de adjunct al Direcției de Ordine Publică din cadrul Poliției Române din martie 2008. Ofițerul a activat în cadrul acestei direcții din 1991, iar anterior a lucrat ca ofițer operativ la Secția 14 Poliție din București.

IPJ Olt a făcut obiectul unui control, în toamna lui 2012, în urma denunțului formulat de un polițist care a semnalat mai multe nereguli.

În urma verificărilor, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova în legătură cu împrejurările în care, la data de 9 aprilie 2010, s-a organizat concursul pentru ocuparea funcției de șef al Poliției Drăgănești-Olt – concurs la care șeful Poliției Balș a avut calitatea de membru al comisiei -, existând suspiciuni de fraudare a examenului.

După ce procurorii au deschis un dosar penal pe numele ofițerului, ministrul de interne de atunci, Mircea Dușa, a cerut Corpului de Control să extindă verificările și la nivelul IPJ Olt, iar în urma acestui control, Ion Voicu, șeful instituției, cei doi adjuncți ai acestuia și alți opt ofițeri cu funcții de conducere au ajuns să fie cercetați prealabil pentru managament defectuos și lipsă de reacție în ce privește criminalitatea stradală.

La sfârșitul anului trecut, IPJ Olt s-a aflat din nou în centrul atenției ca urmare a unui alt scandal declanșat după ce polițista Melania Renghea l-a înjunghiat în abdomen pe fostul ei șef, ofițer în cadrul Poliției Balș, pe motiv că acesta ar fi violat-o.

În acest context, atât conducerea Ministerului Afacerilor Interne și cea a Poliției Române au decis să finalizeze cât mai repede cercetările în cazul neregulilor semnalate de Corpul de Control.

În urma scandalului, Ion Voicu și-a depus dosarul de pensionare, care a fost aprobat de ministrul Radu Stroe.

Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția ... vezi toate articolele

Citește și