Discuția dintre Despescu și premier a durat circa 10 minute. Mihai Tudose îi solicitase acestuia ca în șapte zile să îi prezinte un raport amplu legat de cazul polițistului pedofil.
„Am solicitat de luni un raport oficial, dacă e să judecăm ca niște oameni normali, eu cred ca dacă eram ministru de Interne îi dădeam pe toți afară, era de înțeles că sub imperiul furiei.(….) Dacă ai trecut de momentul ăla începi să devii rațional. Am cerut doamnei ministru de luni un raport oficial, a venit azi domnul Despescu, iar lucrurile sunt complicate. I-am cerut lui Despescu sa vină cu două tipuri de rezultate: responsabilii, care să fie deferiți justiției, de la colegii de tură, care două zile au stat cu poza în buzunar și nu au fost în stare să își cunoască colegul și până la șefii ierarhici care trebuiau să știe că respectivul a mai fost anchetat. Ăștia trebuiau primii dați afară, nu am zis că nu il dau afară (n.r.: pe șeful Poliției Române Bogdan Despescu), dar să vedem cu ce vine, că cineva trebuia să pună în practică raportul. Alte măsuri-cum facem să redăm încrederea în poliție, nu sunt toți sfinți, dar nu toată poliția trebuie blamată”, a declarat premierul Mihai Tudose, la Antena 3.
Acesta a contestat și intenția ministrului de demitere a șefului de la Serviciul Omoruri.
„Demiterea șefului de la Omoruri, care nu are AN-uri (n.r.: dosare cu autori necunoscuți) mi se pare exagerată. De ce nu a plecat consilierul ministrului care a fost coleg de tură șapte ani cu făptuitorul?”, a mai spus Tudose.
Șeful Executivului a afirmat că va face public raportul pe care îl va primi, iar dacă acesta nu va fi finalizat în termenul dat, de șapte zile, va discuta cu viitorul șef al Poliției.
Carmen Dan a anunțat joi seara că a trimis Corpul de Control la IGPR.