Șeful Poliției Sibiu, detașat după scandalul ursului împușcat în oraș, a revenit la postul deținut

Publicat: 26 04. 2017, 23:17
Actualizat: 02 04. 2019, 00:40

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Sibiu, Luciana Lazăr, comisarul șef Tiberiu Iulian Ivancea a revenit în funcție cu acordul Ministerului Afacerilor Interne.

„Începând de astăzi (miercuri – nr.), la cerere, și cu aprobarea ministrului Afacerilor Interne, domnul comisar șef Tiberiu Ivancea a revenit pe funcția deținută la IPJ Sibiu, respectiv de șef al inspectoratului”, a declarat, coespondentului MEDIAFAX, Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al Poliției Sibiu.

În luna noiembrie 2016, șeful Poliției Sibiu, comisarul-șef Ivancea, a fost detașat temporar ca director adjunct al Direcției de Investigații Criminale din cadrul IGPR, fiind înlocuit de comisarul-șef Costel Giurcă, de asemenea, detașat temporar de la Direcția Control Intern din cadurl IGPR.

Schimbările de la vârful Poliției din Sibiu au fost generate de scandalul izbucnit după ce un urs care s-a plimbat pe străzile orașului, printre oameni, la jumătate lunii octombrie 2016, a fost împușcat într-o curte, cazul dezvăluind lipsa de pregătire a autorităților în astfel de situații, pentru că nu există, la nivel național, un protocol de intervenție în aceste cazuri.

Ancheta în cazul ursului împușcat după ce a fost alergat cu mașinile de poliție și împușcat, ulterior, într-o curte, a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.