Șeful Protecției Consumatorului Constanța, Horia Constantinescu, a fost nevoit să cheme în ajutor jandarmii și poliția, pentru a fi lăsat să intre în control la o terasă de pe plaja unde are loc festivalul Neversea. Bodyguarzii de la punctul de acces i-au cerut „brățara” de acces, iar când oficialul și-a scos legitimația și a spus de ce vrea să intre, ar fi fost îndemnat „să se ducă să se joace cu legitimația în altă parte”.
„M-am prezentat în urma unei informații primite și anume că una dintre locațiile pentru care noi am decis închiderea unității până la remedierea deficiențelor, am aflat că una dintre locații este deschisă și continuă să vândă contrar dispozițiilor date de noi. M-am prezentat la prima poartă, unde am putut să trec cu legitimația de serviciu până la poarta unde se verificau brățarile. Am fost întrebat dacă am sau nu brățară de acces. Am prezentat din nou legitimația de serviciu, m-am recomandat ca fiind comisarul șef al acestui jude. Pe un ton glumeț mi s-a recomandat să mă duc să mă joc cu legitimația în altă parte. Am solicitat prezența unui șef al celui care mi-a spus acest lucru. A apărut șeful de poartă care mi-a spus că da, trebuie să mă întorc să fac rost de brățară. Am zis că nu. Organelor de control nu li se poate interzice accesul. Am fost nevoit să cer sprijinul Jandarmeriei, am luat legătura cu inspectorul-șef de la Poliție, care mi-a făcut legătura cu cei de la Jandarmerie, structura centrală, care la rândul lor au trimis doi subordonați, care mi-au făcut posibilul accesul meu”, a precizat comisarul-șef CJPC Constanța, Horia Constantinescu.
Terasa care ar fi trebuit să fie închisă și care încă funcționa în ciuda ordinului OPC ar fi fost Ana Modern, conform Replica de Constanța.
Horia Constantinescu este bun prieten cu Andrei Năstase, fiul cel mare al fostului premier Adrian Năstase, și este nepotul fostului lider comunist Miron Constantinescu. Constantinescu și Andrei Năstase au avut împreună mai multe terase de fițe, atât în București, în zona Herăstrău, cât și la Neptun.
Organizatorii festivalului, care a adunat în primele două zile câte aproximativ 50.000 de oameni pe zi, au precizat că responsabilitatea aparține firmei de pază angajate la festival.
„Referitor la restricționarea accesului autorităților de control în perimetrul festivalului NEVERSEA, dorim să facem următoarele mențiuni: perimetrul festivalului cât și accesul în festival a fost asigurat de către societatea de pază și protecție ZIP ESCORT, pe baza unui contract de prestări servicii semnat între societatea de pază și organizatorii festivalului. Precizăm că organizatorii festivalului nu au solicitat și nu vor solicita în nici un moment societății de pază să pună în practică acțiuni care să contravină legilor din România. Angajații firmei de pază contractate au obligația de a cunoaște legislația și de a o aplica, legislație care menționează că accesul organelor de control în perimetrul unui eveniment nu poate fi obstrucționat sau restricționat”, se arată în comunicat.