Senatoarea Nicoleta Pauliuc este noua președintă a Organizației de Femei a PNL. Aceasta a fost aleasă vineri în funcție la Congresul Organizaţiei Femeilor Liberale, devansând-o la voturi pe Cristina Trăilă.
În urma numărătorii, dintr-un total de 1221 de voturi exprimate, rezultatele sunt: Nicoleta Pauliuc cu 837 de voturi și Cristina Trailă cu 338.
Aceasta a afirmat că este convinsă că Organizaţia de Femei a Partidului Naţional Liberal poate avea ”un rol extraordinar în următorii ani: pentru modernizarea României, pentru emanciparea femeii în această ţară şi pentru victoria PNL în alegerile din 2024”. ”Femeile liberale au cunoştinţele, determinarea şi disponibilitatea de a lupta pentru România şi pentru PNL, cu suflet, în prima linie a viitoarelor bătălii electorale”, a subliniat ea.
”Am venit aici cu un mesaj simplu. Cred, cu toată fiinţa mea, că Organizaţia de Femei a Partidului Naţional Liberal poate avea un rol extraordinar în următorii ani: pentru modernizarea României, pentru emanciparea femeii în această ţară şi pentru victoria PNL în alegerile din 2024. Ne aflăm cu doar un an înaintea unei serii de teste electorale aşa cum România nu a mai cunoscut în istoria sa post-decembristă. Iar eu cred, cu toată sinceritatea, că Organizaţia Femeilor Liberale poate să fie unul dintre motoarele principale ale partidului într-un moment crucial atât pentru viitorul ţării noastre, cât şi pentru liberalismul românesc. Femeile liberale au cunoştinţele, determinarea şi disponibilitatea de a lupta pentru România şi pentru PNL, cu suflet, în prima linie a viitoarelor bătălii electorale”, a declarat Nicoleta Pauliuc, la Congresul OFL de vineri.
Ea a explicat motivele pentru candidatura sa pentru funcţia de preşedinte al Organizaţiei Femeilor Liberale: ”Crezul meu este acela că în politică, devii credibil şi puternic când pui suflet. Când discursul şi acţiunile tale sunt autentice, când vorbeşti şi faci lucruri pe care le înţelegi şi le simţi. Asta am simţit eu când am vorbit în public de experienţa pe care am avut-o ca bolnav şi, apoi, de supravieţuitor de cancer. Oamenii s-au regăsit în experienţa mea, mi s-au alăturat şi mi-au dat putere să schimb în bine lucrurile pentru ei. Asta am simţit când am venit în Parlament cu legi pentru viaţă care au fost votate în unanimitate”.
”Candidez, de asemenea, la preşedinţia OFL ca să promovăm mai mult femeile, ca să transformăm împreună potenţialul feminin liberal în realitate politică liberală. Eu candidez astăzi pentru ca un număr cât mai mare dintre voi să poată candida mâine la Parlament, la primării, la consilii locale şi judeţene. Candidez pentru ca, din această sală, să avem mai multe femei secretar de stat şi da, domnule secretar general al partidului, cât mai multe femei ministru”, a adăugat Pauliuc.
Ea a menţionat că printre obiectivele programului său, intitulat ”Pentru România, cu suflet”, se află transformarea OFL ”într-un hub de resurse umane profesioniste pentru partid”.
”Îmi doresc corecta reprezentare a doamnelor din PNL în structurile de conducere centrale şi locale ale partidului. Nu de dragul unei discriminări pozitive de gen, ci pentru că liberalismul românesc are nevoie de noi, femeile liberale, de o voce mai caldă şi mai bine orientată către nevoile sociale cu care se confruntă România. Trebuie să avem strategii de comunicare personalizate pe grupuri ţintă, inclusiv pentru femei, şi trebuie să avem în poziţii cheie femei care să transmită empatie şi să le dea românilor speranţă. Dragi colegi, nu venim să vă luăm locurile. Dacă la o masă stau 4 bărbaţi, aducem noi o masă de 10. Zece minţi luminate găsesc soluţii mai bune la problemele puse pe masă”, a mai afirmat Pauliuc.
Potrivit acesteia, OFL trebuie să fie ”un generator de politici publice” aplicabile domeniilor sociale, iar direcţiile de interes sunt familia, siguranţa cetăţeanului, dependenţa de droguri şi de social media, egalitatea de şanse, educaţia şi sănătatea.
”Pentru mine, sănătatea nu poate fi nicioadată o temă politică. Sănătatea este cruciada mea personală. Primul proiect depus de mine pe tema cancerului şi care a devenit lege a pornit de la experienţa unei paciente care, terminând chimioterapia, şi-a sunat soţul. Dar acesta nu a putut veni să o ia de la spital – pentru că trebuia să muncească. Acum avem legea care dă aparţinătorilor dreptul la concediu. Nu este singura lege iniţiată de mine. Vorbim despre consiliere psihologică gratuită, atât pentru bolnavi cât şi pentru aparţinători. Vorbim de legea dreptului la uitare – prin care supravieţuitorilor de cancer li se şterge boala din «cazierul» medical după o anumită perioadă de la încheierea tratamentului, astfel că aceştia nu vor mai plăti asigurări de sănătate şi credite bancare mai scumpe decât oamenii sănătoşi. Vorbim de legea referitoare la instituirea Zilei Naţionale a Supravieţuitorilor de Cancer”, a transmis Nicoleta Pauliuc.