Senatorul UDMR Sogor Csaba explică sloganul UDMR pentru europene – „Noua descălecare”

Publicat: 15 02. 2012, 10:59
Actualizat: 25 07. 2012, 13:46
Senatorul UDMR Sogor Csaba a explicat, vineri seara, cu ocazia lansării candidaților Uniunii în județul Harghita sensul sloganului ales pentru alegerile europarlamentare „Noua descălecare", spunând că se vrea unirea tuturor maghiarilor din Europa.

Senatorul UDMR Sogor Csaba a explicat, vineri seara, cu ocazia lansării candidaților Uniunii în județul Harghita sensul sloganului ales pentru alegerile europarlamentare „Noua descălecare”, spunând că se vrea unirea tuturor maghiarilor din Europa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Nu vom descăleca din nou în Europa pe cai și cu săgeți, ca străbunii noștrii, ci cu o nouă stea pe drapelul UE” a spus senatorul Sogor Csaba, explicând semnificația sloganul ales pentru alegerile euro-parlamentare „Noua descălecare” – cu prilejul lansării candidaților Uniunii în județul Harghita.

„În urmă cu 1100 de ani, se întâmpla în 896, strămoșii noștri, triburile de maghiari conduse de Arpad, au ocupat Bazinul Carpatic. Acum este rândul nostru să descălecăm din nou, nu pe cai, cu arcuri și cu săgeți, ci cu idei noi, cu muncă și perseverență, să cucerim Europa, aceasta să devină casa noastră în care trebuie să ne întoarcem pentru a ne recupera ceea ce am pierdut în decursul istoriei. Vrem să reunim maghiarii de pe bătrânul continent, să luptăm pentru drepturile tuturor minorităților din Europa și să îi determinăm să adopte o nouă lege pentru statutul minorităților”, a afirmat Sogor.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro