SENTINȚA în cazul tinerilor care au furat UN MILION DE EURO dintr-o casă din Ploiești. Au fost condamnați și cei care i-au tâlhărit pe hoți

Publicat: 24 01. 2013, 14:49
Actualizat: 18 02. 2015, 00:38

Doi tineri trimiși în judecată sub acuzația că, în ianuarie 2011, au furat peste un milion de euro dintr-o casă nelocuită din Ploiești au fost condamnați la opt ani, respectiv patru ani și șase luni de închisoare de Curtea de Apel Ploiești, ei fiind obligați să plătească păgubitei 871.000 de euro.

Adrian Ionuț Lazăr și Alexandru Tănase, ambii din comuna prahoveană Valea Călugărească, trimiși în judecată în urmă cu doi ani fiind acuzați că au furat o valiză în care se afla peste un milion de euro dintr-o casă nelocuită situată într-un cartier de la marginea Ploieștiului, au fost condamnați definitiv la opt ani, respectiv patru ani și șase luni de închisoare de Curtea de Apel Ploiești.

De asemenea, ei au fost obligați, prin sentința Curții de Apel Ploiești, să plătească 871.000 de euro păgubitei, în condițiile în care femeia de la care au furat s-a constituit parte civilă în proces.

Sentința pronunțată de Curtea de Apel Ploiești reduce pedeapsa aplicată inițial lui Alexandru Tănase de la șase ani la patru ani și jumătate de închisoare, în timp ce sentința lui Adrian Ionuț Lazăr este aceeași. În momentul comiterii faptei, Alexandru Tănase era minor.

În același dosar au fost trimise în judecată alte opt persoane acuzate că i-au tâlhărit pe cei doi autori ai furtului de diverse sume de bani. Șase dintre cei trimiși în judecată au primit câte șapte ani de închisoare, cu doi ani mai puțin decât cele pronunțase anterior Tribunalul Prahova, pentru tâlhărie. Un alt inculpat trimis în judecată pentru complicitate la tâlhărie și condamnat inițial la șapte ani, a primit o pedeapsă redusă la cinci ani de închisoare pentru complicitate la tâlhărie, la această pedeapsă adăugându-se una mai veche de doi ani și șase luni, pronunțată de Judecătoria Mizil.

Un alt inculpat, trimis în judecată pentru favorizarea infractorului, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

Decizia Curții de Apel Ploiești este definitivă.

În luna ianuarie 2011 o femeie din Ploiești a reclamat la poliție că dintr-o casă nelocuită pe care o deținea familia sa i-a fost furat un geamantan în care păstra peste un milion de euro, bani proveniți în urma unor tranzacții cu terenuri efectuate în urmă cu câțiva ani. Anchetatorii au stabilit că cei doi tineri care au furat geamantanul cu un milion de euro nu știau de existența banilor în momentul în care au intrat în casă pentru a fura.