Dorel Vișan a declarat, pentru MEDIAFAX, că Șerban Ionescu a fost „un actor unic, care nu semăna decât cu el însuși”, iar moartea sa reprezintă o pierdere mai ales pentru filmul românesc.
„Șerban Ionescu a fost un actor din generația foarte bine pregătită. Păcat că generația asta încet-încet dispare și nu prea se ridică actori tineri suficienți ca să le ia locul”, a mai spus Dorel Vișan. „Șerban Ionescu lasă un gol în special în filmul românesc”, a adăugat actorul.
„Șerban Ionescu va rămâne în teatrul și în filmul românesc ca un actor cu contribuții extraordinare. Una din ele este cea din ‘Ion””, a adăugat Dorel Vișan.
Actorul și-a amintit că l-a întâlnit pe Șerban Ionescu, cu care a colaborat doar în film, la un festival de teatru de la Timișoara. „Cred că era într-o piesă de Ion Băieșu… era foarte bun. Seara, am mers la o plimbare pe o stradă din Timișoara. El mă întreba care e calea să ajungă un actor cunoscut. I-am spus că în afară de talent este calea muncii. Și uite că a ajuns acolo”, a mai spus Dorel Vișan, adăugând că Șerban Ioneascu a fost „un actor unic, care nu semăna decât cu el însuși”.
Actorul Șerban Ionescu a încetat din viață miercuri seară, în jurul orei 23.30, la Spitalul Floreasca, a declarat pentru MEDIAFAX directorul unității medicale, Radu Macovei. Șerban Ionescu, în vârstă de 62 de ani, fusese internat marți la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală, în secția de Terapie Intensivă, după ce starea lui s-a agravat.
Șerban Ionescu s-a născut pe 23 septembrie 1950 în Corabia. Din cauză că tatăl, pilot de vânătoare, era detașat mereu în altă localitate, Șerban Ionescu și-a petrecut copilăria între Brașov și Caracal, unde tatăl său lucra. A urmat cursurile Școlii Populare de Artă și după patru încercări a intrat la teatru.
A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică la clasa lui Amza Pelea și la terminarea facultății a fost repartizat la Teatrul din Petroșani, unde a interpretat numeroase roluri precum: „Locțiitorul” de Horia Lovinescu, „Pluta Meduzei” de Marin Sorescu, regia Florin Fătulescu, „În căutarea sensului pierdut” de Ion Băieșu, regia Florin Fătulescu.
Teatrul din Petroșani a fost o rampă de lansare pentru Șerban Ionescu, care a jucat apoi la Teatrul Mic și Teatrul din Sibiu, Teatrul de comedie, Teatrul Odeon, după care din 2001 a putut fi văzut în producțiile Teatrului Național București (TNB), al cărui actor a fost până la sfârșitul vieții sale.