Sesizări despre folosirea microbuzelor școlare pentru transport la un bal PNL. Șeful Inspectoratului Școlar Mureș cere anchetă

Sesizări despre folosirea microbuzelor școlare pentru transport la un bal PNL. Șeful Inspectoratului Școlar Mureș cere anchetă
Publicat: 16/12/2013, 12:28
Actualizat: 31/01/2019, 21:12

Șeful Inspectoratului Școlar Mureș, Ștefan Someșan, va cere Prefecturii un control privind utilizarea microbuzelor școlare, în urma mai multor sesizări privind folosirea abuzivă a acestora, inclusiv pentru transportul unor persoane la un bal organizat de PNL Mureș, la sfârșitul săptămânii.

Inspectorul școlar general al județului Mureș, Ștefan Someșan, a reacționat astfel la mai multe sesizări privind folosirea a două microbuze școlare pentru transportul unor persoane la „Balul liberal” care a avut loc vineri.

Referitor la acest incident, senatorul PDL Mureș Marius Pașcan a postat pe pagina sa de pe un site de socializare un filmuleț, susținând că imaginile, în care apar două microbuze școlare, cu numerele MS 21 PCC și MS 62 PRV, ilustrează faptul că acestea „i-au adus pe membrii de partid la balul PNL Mureș desfășurat vineri seară la Complexul President din Târgu Mureș”.

Microbuzele apar într-o parcare aflată la altă intrare a complexului decât cea pentru balul respectiv, iar în imagini nu se văd persoane coborând din ele.

Senatorul Pașcan a declarat corespondentului MEDIAFAX că se afla în zonă, ieșind de la o emisiune, și a văzut cum din microbuze au coborât liberali, dar operatorul TV pe care l-a chemat acolo nu a reușit să surprindă momentul.

Inspectorul școlar general al județului Mureș, Ștefan Someșan, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că a primit mai multe sesizări ,”inclusiv de la presă”, dar nu și de la senatorul Pașcan, cu privire la filmuleț și s-a autosesizat, stabilind că microbuzele sunt în proprietatea primăriilor din comunele Crăiești și Vătava.

El a precizat că a luat decizia de a sesiza Prefectura despre acest caz.

„Am verificat, microbuzele respective nu sunt în proprietatea școlilor, ci a primăriilor, iar șoferul e angajatul primăriei. M-am autosesizat, am obligația să înștiințez prefectul să facă verificări. Utilizarea acestor autovehicule în alte scopuri decât transportul elevilor este ilegală, dar eu n-am prerogative să sancționez, așa că am decis să cer Prefecturii Mureș, în cursul acestei zile, să facă verificări. Asta este tot ce pot face, eu nu sunt organ de cercetare penală, dar Prefectura poate face un control”, a spus Someșan.

El a adăugat că, din informațiile sale, un grup de circa 20 de copii din localitatea Ungheni a susținut un moment artistic, de dans, la Balul liberal, dar copiii nu au venit cu microbuze școlare.

Someșan a arătat că în cererea către Prefectură va solicita nu numai verificări legate de acest incident, ci și un control mai amplu, care să vizeze utilizarea tuturor microbuzelor de transport elevi din județ.

„Cer un control mai amplu, pentru toate microbuzele școlare. Se pot verifica foaia de parcurs, foaia tehnică, dacă există asigurare pe mașină – caz în care persoanele din aceasta sunt asigurate, în caz de accident. Să se dispună un control, verificarea kilometrajului, să se vadă dacă au fost folosite abuziv. În urmă cu câțiva ani – nu eram eu inspector general – a fost o sesizare că s-au transportat cu o astfel de mașină saci de cartofi. Recent, am primit alta, că microbuzul de transport elevi stă în curte la primar”, a spus Someșan.

El a refuzat să dea detalii, arătând însă că, din informațiile sale, multe dintre microbuzele școlare nu sunt întreținute și sunt folosite în alte scopuri decât cele pentru care au fost date.

Președintele PNL Mureș, Ciprian Dobre, care este și șeful Consiliului Județean, a refuzat să facă orice comentariu pe acest subiect.

Pe de altă parte, Victor Prodan, primarul comunei Ungheni, a declarat că microbuzele școlare respective au transportat Ansamblul „Hora”, format din peste 20 de copii dansatori și patru sau cinci persoane – instructorii, care au oferit un moment de colinde. El nu a putut preciza dacă microbuzele școlare din proprietatea Primăriei Ungheni au numerele menționate.

Balul liberal, ajuns la a optsprezecea ediție, a avut loc vineri seară, fiind organizat în fiecare an, în luna decembrie, de PNL Mureș, iar în acest an au participat sute de persoane – membri și simpatizanți liberali, dar și jurnaliști.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Descoperirea care ne face să regândim modul în care a apărut viața pe Pământ”. Ce...
Ipoteză bulversantă lansată în cazul morții lui Andrei Pârvan A fost otrăvit Versace?! 😲
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Dentista Marina Gavril ar fi fost ucisă la comandă. Luni a fost înmormântată în R....
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Detalii terifiante din ancheta crimei de la Brăila! Unde a fost descoperit ADN-ul suspectului care...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Oamenii de ştiinţă sunt uimiţi de „oxigenul întunecat” din adâncurile oceanului Pacific
Eveniment RAR deasupra Antarcticii! S-a întâmplat BRUSC
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în...
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la...
Cine sunt părinții lui Andrei Versace și cu ce se ocupă? Povestea unui imperiu imobiliar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Meteorologii anunță o scurtă pauză de la căldură, dar apoi canicula revine în forță