Sfatul unui cadru medical, care a fost infectat cu noul coronavirus: Ce trebuie să facă oamenii când au un simptom de Covid
Un asistent medical din Argeș, care a fost infectat cu noul coronavirus atrage atenția asupra necesității de a lua în serios boala Covid-19, spunând că la început a crezut că are de-a face cu o simplă răceală. După 13 zile petrecute la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Pitești, asistentul spune că se simte mai bine, fiind în recuperare, însă momentele prin care a trecut anterior au fost groaznice. Când oamenii au un simptom, trebuie să apeleze la medici din prima clipă, este sfatul asistentului.
Asistentul medical îi sfătuiește pe toți oamenii care au vreun simptom de coronavirus să apeleze la ajutorul cadrelor medicale din prima clipă. Bărbatul dă acest sfat după ce el însuși a ignorat primele semne ale bolii, despre care au crezut că prevestesc o banală răceală.
„Sunt de 13 zile în ATI și mă simt foarte bine acum. Nu doresc la nimeni și mulțumesc lui Dumnezeu că sunt bine. Am crezut că e o simplă răceală. Fiind asistent mi-am luat tratament, dar nu și-a făcut efectul acasă. Important este ca pacienții când simt vreun simptom, ceva, să vină în prima clipă, nu cum am făcut eu”, a declarat de pe patul de spital, asistentul medical, pentru Digi24.
Mărturisirile de la ATI ale asistentului medical: Nu mai puteam să respir și nu mai eram puternic
Bolnavul a descris câteva dintre momentele critice, în care avea mari probleme cu respirația.
„Nu mai puteam să respir și nu mai eram eu puternic. Am venit aici, mi s-au făcut teste. Tomograful a ieșit foarte, foarte negativ, foarte urât. Mi s-a pus plasa și după vreo 3, 4 zile mi-am revenit. Acum sunt în recuperare”, a declarat Gigi Dumitru, pacient internat la secția ATI în Spitalul Județean de Urgență Pitești.
La Spitalul din Pitești a fost mărită decția ATI pentru că nu mai făcea față numărului crescut de pacienți în stare gravă.
„Boala este foarte necruțătoare. Boala este gravă. Aviz celor care nu cred. În secția de boli infecțioase avem 100 de paturi ocupate toate. Nu mai avem unde să îi evalăm, unde să îi internăm”, a declarant medicul Gabriel Copciag care a precizat că un pat s-a eliberat în urma morții unui pacient.