Și unii șoferi experimentați greșesc. Ce înseamnă, de fapt, semnul de circulație cu mașina în flăcări
Nu doar șoferii începători pot să întâmpine probleme în legătură cu unele indicatoare rutiere, ci chiar și cei experimentați.
Iar semnul de circulație care înfățișează o mașină în flăcări îi derutează pe mulți șoferi, unii dintre ei neștiind exact care este semnificația acestuia.
Ei bine, respectivul indicator interzice accesul vehiculelor care transportă substanțe explozive sau ușor inflamabile.
Indicatorul se instalează la începutul sectorului de drum sau stradă, în general în zone intens populate, unde prin pătrunderea acestor tipuri de vehicule ar exista pericolul producerii unei explozii/incendiu cu consecințe grave.
În zonele marcate cu acest semn de circulație se interzice accesul vehiculelor care transportă substante explozibile sau ușor inflamabile.
Cel mai ciudat indicator rutier | Ce înseamnă, de fapt, semnul de circulație din imagine și unde poate fi întâlnit
Dar ce se întâmplă când ai în față un indicator care nu știi ce reprezintă și mai arată și destul de ciudat, că nu poți deduce la ce se referă?
E vorba despre un cerc trasat cu roșu care prezintă în interiorul său trei puncte de mari dimensiuni. Sub cerc se regăsește o săgeată care arată în jos.
Acest indicator reprezenta, în funcție de situație, interzicerea accesului, oprirea sau accesul restricționat.
Indicatorul din imagine arată clar interzicerea accesului pentru orice tip de vehicul (Gesperrt für kraftfahrzeuge aller art, în limba germană). Uneori, în partea inferioară a săgeții era indicat și intervalul orar în care vehiculelor le era interzis accesul în zonă, scrie radioimpuls.ro.
Un alt indicator rutier similar, dar cu săgeata arătând către stânga sau către dreapta indica direcția de circulație obligatorie. Dacă săgeata era orientată în sus, era doar un indicator de avertizare sau o presemnalizare.
Ce înseamnă indicatorul rutier cu triunghi roșu și un semn de exclamare negru, de fapt. Unii șoferi români habar nu au!
Indicatorul se numește „Alte Pericole” și se amplasează cu aproximativ 50-200 de metri înaintea locului considerat periculos, în orice altă situație care nu este prevăzută cu un indicator de avertizare specific. La întâlnirea acestui indicator, conducătorul auto este obligat să reducă viteza și să circule cu atenție sporită, potrivit publicațiilor de specialitate.
Acest indicator se mai poate instala și la trecerea la nivel cu o cale ferată industrială, însoțit de un panou adițional care conține imaginea unei locomotive.