Unii oameni au venit și din alte țări, precum Franța sau Italia, special pentru a lua parte la slujbă.
Tot luni, în prezența Principesei Elena și Principesei Sofia, precum și a Excelenței Sale dl Alexander Philips Nixon, a fost oficiată o slujbă. Au slujit IPS Mitropolitul Iosif al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Centrale și Meridionale, părintele paroh Alexandre Yossifidis, alături de un sobor de șase preoți, în limbile română, franceză și greacă. Au fost prezente și măicuțele care veghează permanent trupul neînsuflețit al Regelui Mihai, până la plecarea către țară.
„Cei care l-au cunoscut au vorbit cu multă emoție despre demnitatea și integritatea cu care Majestatea Sa Defunctă a trăit, despre modul profund în care i-a influențat. Printre aceștia s-au numărat domnul Dan Bădic, fostul director al Casei Majestății Sale, dl Michel Lude, colecționar de vehicule militare, membru al Comitetului Asociației Elvețiene a Vehiculelor Militare, al cărei Președinte de Onoare era MS Regele. Mulți au venit la catedrală pentru a se închina la catafalcul Regelui si pentru a-i onora memoria”, se arată într-un comunicat de presă al Casei Regale.
„Regele este un om etern”, a spus unul dintre participanții la slujbă. Cei mai tineri dintre participanți au declarat că este o pierdere pe care și generația lor o resimte. „Am fi avut nevoie de mai multe repere ca Regele Mihai”, a spus unul dintre ei.
Sicriul va rămâne la Catedrala Ortodoxă Greacă până marți, 12 decembrie, la ora 16, urmând ca miercuri să fie adus în țară, la Aeroportul Otopeni, la ora 11.